На Волині за добу виявили понад 80 нових випадків інфікування коронавірусом (статистика по області); Землю Старого ринку поділили на чотири частини (схема); Результат прийшов після похорону: у місті на Волині від коронавірусу помер чоловік; У селі на Волині – спалах коронавірусу, за добу виявили шестеро інфікованих; У місцях відпочинку на Волині посилять карантин через зростання хворих на COVID-19; Посилюють карантин: у районі на Волині заборонили перевезення громадським транспортом − такими були головні події Волині та Луцька у четвер, 2 липня.

Читайте також: У школі на Волині – спалах коронавірусу

На Волині за добу виявили понад 80 нових випадків інфікування коронавірусом (статистика по області)

За останню добу на Волині зареєстровано 81 новий випадок захворювання на COVID-19: Ківерцівський район – 18, м. Луцьк - 16, Луцький район – 4, Любешівський район – 6, Горохівський район – 5, Камінь-Каширський район – 5, Володимир - Волинський район – 4, Маневицький район – 4, м.Нововолинськ – 4, Іваничівський район –2, Ковельський район – 3, Рожищенський район – 3, Шацький район – 3, Ратнівський район - 2, Локачинський район – 1, Любомльський район – 1. Одужало за добу 27 осіб.

Загалом станом на 2 липня в області зареєстровано 2508 випадків COVID-19, які підтверджено лабораторно методом ПЛР. Одужало 747 осіб. 62 випадки хвороби завершилось летально.

м. Луцьк – 506 випадків, в т.ч. 11 летальних;

Луцький район – 179 випадків, в т.ч. 3 летальних;

Ковельський район – 343 випадки, в тому числі 9 летальних;

Ківерцівський район – 305 випадків, в т.ч. 9 летальних;

Володимир-Волинський район – 214 випадків, в т.ч. 3 летальних;

Камінь-Каширський район – 186 випадків, в т.ч. 6 летальних;

м. Нововолинськ – 142 випадки, в т.ч. 7 летальних;

Іваничівський район – 40 випадків;

Ратнівський район – 138 випадків, в т.ч. 4 летальних;

Маневицький район – 90 випадків, в тому числі 4 летальних;

Горохівський район – 85 випадків, в тому числі 1 летальний;

Старовижівський район – 76 випадків, в т.ч. 2 летальних;

Любешівський район – 52 випадки;

Турійський район – 42 випадки, в тому числі 1 летальний;

Любомльський район – 36 випадків;

Шацький район – 30 випадків, в тому числі 1 летальний;

Рожищенський район – 27 випадків, в тому числі 1 летальний;

Локачинський район – 17 випадків.

Читайте також: Ховали у закритій труні: як прощалися із породіллею, яка померла у лікарні на Волині (відео)

Землю Старого ринку поділили на чотири частини (схема)

Земельну ділянку комунальної власності, яка розташована на вулиці Глушець, 1 у Луцьку, площею більше двох гектарів, поділили на чотири частини. А саме, це ділянка, на якій нині розташована частина Центрального ринку.

А саме, розподіл земельної ділянки загальною площею 2,2125 гектара виглядатиме так: ділянка № 1 – площею 0,5040 гектара; ділянка № 2 – площею 0,1996 гектара; ділянка № 3 – площею 0,0449 гектара та ділянка № 4 – площею 1,4640 гектара.

Як зазначив начальник управління земельних ресурсів Луцької міськради Сергій Шабала, дана ділянки перебуває у комунальній власності і поділили її так, аби усе майно належало одному власнику.

За словами радника Луцького міського голови Ігоря Поліщука, на сьогодні йде до завершення багаторічна баталія за впорядкування території колишнього Старого ринку у Замкову площу і вже у другій половині липня ми матимемо результати Всеукраїнського архітектурного конкурсу.

"Бачимо, що "Облспоживспілка" десь маніпулює фактами і зареєструвала, зокрема, викладену бруківку на території ринку, як єдиний майновий комплекс, хоча сьогодні законодавство взагалі не передбачає такого поняття. Однак, є Постанова Верховного Суду України, у якій зазначено, що внесення в описову частину єдиного майнового комплексу запису про наявність замощень з асфальту та бруківки не свідчить про виникнення права власності "Облспоживспілки" та не порушує прав власності на земельну ділянку. Як встановлено судами, спільне замощення не внесене, як складова частина нерухомого майна та не зареєстроване, як самостійний об'єкт нерухомості. Крім того, власником земельної ділянки, на якій розташований майновий комплекс, у тому числі й тієї частини, де облаштоване спільне замощення, є Луцька міськрада. Таким чином, цим рішенням підтверджено, що це замощення не є об'єктом нерухомості, а земельна ділянка є власністю міста", – зазначив Ігор Поліщук.

Представник юридичного департаменту міської ради Андрій Максим’як підтвердив, що мощення з бруківки та асфальту не зареєстровано як об'єкт нерухомого майна. Крім того, один із представників "Облспоживспілки" у суді заявив, що у разі необхідності бруківка та асфальтне покриття можуть бути демонтовані.

Народні обранці Микита Рабан та Тарас Шляхтич звернули увагу депутатів на те, що рішення про поділ земельної ділянки напряму не стосується підприємців ринку, адже господарські відносини укладені між ними й "Облспоживспілкою".

Читайте також: Суд не заборонив зносити контейнери на ринку у Луцьку (фото)

Результат прийшов після похорону: у місті на Волині від коронавірусу помер чоловік

1 липня, в облдержадміністрації повідомили про дві смерті від ускладнень коронавірусу за добу – у Нововолинську та Ратнівському районі.

Чоловік, який помер у Нововолинську, на момент смерті не мав підтвердженого діагнозу, повідомляють у Нововолинській міській раді.

Додають, що підтверджений діагноз ПЛР-тестування надійшов через декілька днів після похорону. У чоловіка були супутні хвороби, він лікувався у реанімаційному відділенні нововолинської лікарні.

Окрім того, інформують, що станом на 10.00 год. 2 липня у Нововолинську зареєстрували 143 випадки захворювання на Covid-19, які підтверджені лабораторно. 97 людей одужали. 7 випадків летальні.

Наразі у Нововолинській ЦМЛ стаціонарно лікується 21 пацієнт, хворий на коронавірус: 13 жителів міста і 8 іногородніх (м. Володимир-Волинський – 1, Вол.-Волинський р-н – 1, Іваничівський р-н – 2, Горохівський р-н – 2, Локачинський р-н-2). Зокрема, в інфекційному відділенні перебуває 10 жителів міста та 8 іногородніх пацієнтів. У реанімаційному – 3 хворих жителів міста, із них – 1 підключений до апарату ШВЛ.

Один нововолинець, який має коронавірусну хворобу, лікується в обласній лікарні, а ще 25 отримують лікування амбулаторно.

Читайте також: Волинян попереджають про підняття рівня води у річках

У селі на Волині – спалах коронавірусу, за добу виявили шестеро інфікованих

Упродовж останньої доби у Любешівському районі зареєстровані 6 випадків захворювання на COVID-19 у жителів селі Ветли.

Один хворий госпіталізований в інфекційне відділення КНП "Любешівська ЦРЛ" Любешівської районної ради, 5 – перебувають на амбулаторному лікуванні у КНП "ЦПМСД Любешівської селищної ради".

Надійшли 2 негативні результати: 1 – селище Любешів, 1 – село Ветли.

Дві особи одужали: 1 – село Деревок, 1 – селище Любешів.

За попередню добу надійшло повідомлення про підозру на COVID-19 у 6 жителів Любешівського району: 4 – село Ветли, 1 – село Залаззя, 1 – село Щитинь. Двоє хворих госпіталізовані в інфекційне відділення КНП "Любешівська ЦРЛ" Любешівської районної ради, четверо – перебувають на амбулаторному лікуванні у КНП "ЦПМСД Любешівсьокї селищної ради".

За весь період спостереження станом на 2 липня 2020 року коронавірусна інфекція виявлена у 52 жителів Любешівського району.

Загалом очікуємо результатів аналізів, відібраних у 11 осіб, з них: 5 – повідомляли попередньо, 6 – за останню добу.

Читайте також: Повідомили, чи послаблюють на Волині карантин та чи відновлять роботу кінотеатрів

У місцях відпочинку на Волині посилять карантин через зростання хворих на COVID-19

На сьогодні спостерігається погіршення епідеміологічної ситуації у декількох районах Волині. Зокрема, за останній тиждень найбільший ріст захворюваності відбувся у Шацькому районі та у місті Луцьк.

На брифінгу зазначили, що стрімко продовжує зростати кількість інфікованих коронавірусом у Шацькому районі, де станом на сьогодні зафіксовано 32 випадки.

Серед захворілих, 2 працівника Шацької районної ради, працівники Шацького військкомату, рятувальники, касири, двоє дітей та не працюючі. 

У вогнищах проводяться дезінфекції.

Зокрема, цими вихідними у районах Волині, де найбільше місць для відпочинку, будуть введені додаткові карантинні заходи, які розглядатимуться сьогодні, 2 червня, під час засідання комісії ТЕБ та НС Волинської ОДА.

Читайте також: На Волині шахраї через інтернет ошукали хлопця на 12 тисяч

Посилюють карантин: у районі на Волині заборонили перевезення громадським транспортом

На території Камінь-Каширського району посилюють протиепідемічні заходи в частині контролю за їх дотриманням, а також скасувати з 2 липня регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення в усіх видах сполучення. Про це йшлося під час позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося під керівництвом першого заступника голови райдержадміністрації Олександра Михаліка 2 липня 2020 року.

Такі рішення прийняли, враховуючи складну епідемічну ситуацію на Камінь-Каширщині та відповідні рекомендації регіональної комісії з питань ТЕБ та НС. Нагадаємо, що через високу захворюваність на коронавірусну інфекцію у районі попередньо вже скасували ряд послаблень. На жаль, як відзначила завідувачка відділення організації епідеміологічних досліджень Камінь-Каширського міжрайонного відділу ДУ "Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України" Оксана Мазур, ситуація й надалі погіршується.

"На сьогодні у районі – 186 випадків коронавірусної інфекції, серед яких – 6 летальних. Одужало 62 особи. Найбільші вогнища цієї недуги реєструється в місті, селах Раків Ліс, Брониця та Воєгоща. У населених пунктах Піщане, Підбороччя, Черче показник захворюваності спадає, однак загроза залишається. Осередки спалахів виявлені в 17 установах та організаціях. Загалом у районі інцидентність становить 88,5 (середньообласний показник – 45,7) при нормі – менше, ніж 12 людей на 100 тисяч населення. Тож тенденція до зростання рівня захворюваності зберігається", – зазначають у РДА.

Разом з тим, Оксана Михайлівна надала розгорнуту статистику захворювання на COVID-19 по вікових групах. Наразі вона є наступною: діти віком до 17 років – 2%; 18-29 років – 9%; 30-49 років – 30%; 50-65 років – 37%; старші за 65 років – 22%.

Головний лікар КНП "Камінь-Каширська центральна районна лікарня" Людмила Потягайло додала, що нині на стаціонарному лікуванні перебуває 82 особи.

Враховуючи все вищезазначене, члени комісії з питань ТЕБ та НС рекомендують органам місцевого самоврядування переглянути питання закриття або обмеження роботи ринків. Окрім того, діє заборона на проведення будь-яких масових заходів, у тому числі й релігійних, за участі більше, ніж 10 осіб. Діяльність закладів харчування, відкритих (літніх) майданчиків і МАФів – також під забороною, крім роботи з доставлення їжі або замовлень на винос.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook