На території коледжу знайшли повішеним волинянина; Стала відома справжня мета візиту Зеленського на Волинь; На Волині замість масла продавали фальсифікат: назвали торгові марки; На Волині – коронавірусний антирекорд: за добу зафіксували більше 200 нових випадків; У місті на Волині померла адміністраторка ЦНАПу; Повідомили, коли у Луцьку увімкнуть опалення для усіх житлових будинків − такими були головні події Волині та Луцька у середу, 21 жовтня.

Читайте також: Стало відомо, хто "розпиляв" коронавірусні мільйони на Волині від держави

Стала відома справжня мета візиту Зеленського на Волинь

Волинську область планує відвідати президент України Володимир Зеленський. Візит запланований на 22 жовтня.

Як стало відомо Інформаційному ресурсу "Під Прицілом" з достовірних джерел у Волинській обласній державній адміністрації, справжньою метою візиту Гаранта на Волинь насправді є відкриття музичного світлового фонтану на Театральному майдані у Луцьку.

Додамо, у центрі Луцька побудували новий сучасний фонтан площею близько 10х10 метрів. Це так званий фонтан сухого типу – різнокольорові струмені води б’ють буквально з-під землі, а у вимкненому стані водограй перетворюється на площу, якою можна ходити. Окрім того, наявний музичний супровід.

Навколо фонтану також облаштували амфітеатр із багаторівневими лавками для глядачів.

Читайте також: На Волині викрили нелегальну заправку

На території коледжу знайшли повішеним волинянина

У Нововолинську 42-річний чоловік покінчив життя самогубством.

Трагедія трапилася вчора, 20 жовтня, у місті Нововолинську на закинутій території електромеханічного коледжу.

Інформацію підтвердили у пресслужбі ГУНП у Волинській області, зазначивши, що факт самогубства був зафіксований. Сталося це 20 жовтня близько 10 години. Житель Нововолинська, 1978 року народження, покінчив життям самогубством через повішення на закинутій території коледжу.

При поверхневому огляді трупа слідів насильницької смерті не виявлено.

Тіло направлено на судово-медичну експертизу. Відомості відповідним чином задокументували.

Читайте також: На Волині автомобіль зіткнувся з підводою: постраждав хлопець

На Волині – коронавірусний антирекорд: за добу зафіксували більше 200 нових випадків

За останню добу на Волині зареєстровано 203 нових випадки захворювання на COVID-19. Одужало за добу 111 осіб. Один випадок хвороби завершився летально (Ковельський район – 1).

Нові випадки захворювання за добу виявлено: м. Луцьк – 32, Луцький район – 13, м. Нововолинськ – 21, Володимир-Волинський район – 19, Горохівський район – 14, Іваничівський район – 10, Камінь-Каширський район – 8, Ківерцівський район – 23, Ковельський район – 12, Локачинський район – 6, Любомльський район – 6, Любешівський район – 8, Маневицький район – 10, Ратнівський район – 2, Рожищенський район – 3, Старовижівський район – 4, Турійський район – 9, Шацький район – 3.

Станом на 21 жовтня в області зареєстровано 11367 випадків COVID-19, які підтверджено лабораторно методом ПЛР, з них 654 у дітей та 1164 у медичних працівників.

Одужало 6539 осіб, з них 406 дітей та 791 медичний працівник.

228 випадків хвороби завершилося летально (в тому числі померло 9 медиків).

Читайте також: На Волині горів легковий автомобіль

На Волині замість масла продавали фальсифікат: назвали торгові марки

На Волині у маслі виявили немолочні жири.

Отже, у зразках масла солодковершкового виявлено вміст немолочного жиру:

− масло солодковершкове селянське  73% (виробник ТОВ "Харківський молочний завод", адреса потужностей виробництва: 61020, Україна, Харківська область, м. Харків, вул. Китаєнка, 1);

− масло солодковершкове селянське "Новобаварське" 73% (виробник ТОВ "Харківський молочний завод", адреса потужностей виробництва: 61020, Україна, Харківська область, м. Харків, вул. Китаєнка, 1).

Головним управлінням Держпродспоживслужби у Волинській області вживаються заходи з метою недопущення подальшого обігу вищезазначеної продукції.

Читайте також: У Луцьку рятувальники допомогли медиками винести хвору жінку з квартири

У місті на Волині померла адміністраторка ЦНАПу

У Володимирі-Волинському померла 30-річна працівниця центру надання адміністративних послуг Зоряна Махомет.

Відомо, що жінка мала аутоімунне захворювання і довгий час лікувалася в Луцьку та в Києві. Співчуття родині колеги висловили на сторінці ЦНАПу у Facebook.

"Передчасна смерть обірвала життя нашої колеги. Родина втратила чудову доньку, маму, а наш колектив – колегу: щиру, тендітну, старанну, позитивну. Сьогодні ми прощаємось з нашою Зоряною Махомет. Неможливо віднайти слова, щоб виразити ту біль втрати. Висловлюємо щирі співчуття батькам, синочку, родині. Нехай Господь прийме у Царство Своє. Світла пам’ять!", – йдеться в дописі.

Читайте також: На Волині відійшов у вічність журналіст районного видання

Повідомили, коли у Луцьку увімкнуть опалення для усіх житлових будинків 

Станом на ранок 21 жовтня всі котельні підприємства переведено на зимовий режим та виведено на оптимальні режими роботи. Однак, через пориви на теплових мережах частина житлових будинків залишається без послуги з централізованого опалення.

Переважна більшість будинків – близько 94% житлового фонду – отримали опалення 20 жовтня, однак через численні витоки на мережах, які виникли під час підвищення температури та тиску в трубопроводах із початком опалювального сезону, близько 50 житлових будинків залишаються без опалення.

Зокрема, через пориви на вул. Лесі Українки без опалення залишаються будинки на вул. Лесі Українки, 23, 30, 32, 34, вул. П’ятницька Гірка, 11.

У зв’язку із поривами на просп. Волі тимчасово без опалення будинки просп. Волі, 10, 12, 14, 22, 29, 31, 33, 35, вул. Лугова, 2, вул. Коперника, 27, вул. Світла, 9, вул. Глушець, 39. Без опалення через внутрішньобудинкові проблеми й будинок на просп. Волі, 68.

Також у центральній частині міста у зв’язку із виявленням витоків на теплових мережах без опалення залишаються будинки на вул. Сенаторки Левчанівської, 1, 2, 3, 4, 5, вул. Словацького, 12, а через витік на внутрішніх мережах будинку – вул. Винниченка, 21.

На просп. Перемоги через порив на трубопроводах централізованого опалення без послуги залишаються будинки № 20, 22, 24, 26.

У Завокзальному районі Луцька через витоки на мережах без опалення залишаються будинки на просп. Соборності, 8, 10, 28, вул. Кравчука, 7, 12, вул. Воїнів-Афганців, 1, вул. Писаревського, 9, 11, вул. Конякіна, 21, а через витік на внутрішньобудинкових мережах – просп. Молоді, 14 й один під’їзд будинку на просп. Відродження, 30.

В мікрорайоні ЛПЗ послуга з централізованого опалення через витоки на мережах тимчасово відсутня в будинках на вул. Мамсурова, 2, 4, 6, та Боженка, 41-а, а на вул. Грабовського, 9 послуга тимчасово відсутня у зв’язку із влаштуванням ІТП. З цієї ж причини послуга тимчасово відсутня в будинку на вул. Ковельська, 6.

Також через порив на тепловій мережі опалення тимчасово відсутнє на вул. Метельницького, 4-6, вул. Потебні, 58, 58-а, 52, 52-в, вул. Черняховського, 1, вул. Даньшина, 1. Через порив у будинку – вул. Привокзальна, 13.

Відновлення послуги з централізованого теплопостачання – в міру усунення витоків на теплових мережах. Крайні терміни для завершення робіт – 28 жовтня.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook