Запуск ринку землі: скільки коштуватиме гектар чорнозему на Волині, На Волині призначили нового очільника медицини з донецькою реєстрацією, На Волині на згарищі виявили тіло 47-річної жінки, На Волині працівницю поліклініки підозрюють у розтраті понад 400 тисяч бюджетних коштів, Діятимуть заборони: повідомили, як навчатимуться волинські школярі з 25 січня – такими були головні новини Волині 22 січня.

Читайте також: У Луцьку опечатали квартиру жінки, яка три роки затоплює сусідів

Запуск ринку землі: скільки коштуватиме гектар чорнозему на Волині

До запуску ринку землі залишилося п'ять місяців: чорнозем уже оцінили в Державній службі з питань геодезії, картографії та кадастру.

Найдорожче один гектар обійдеться в Черкаській області. Його вартість понад 33 тисячі гривень. Найдешевша земля у в Житомирській області. У регіоні вона вартуватиме понад 20 тисяч за гектар.

Найдорожча земля (1 га):

  • Черкаська область − 33 646 грн

  • Дніпропетровська область  − 30 251 грн

  • Донецька область − 31 111 грн

Читайте також: В Центральному парку Луцька біля пам'ятника Лесі Українці буде фонтан

Найдешевша земля (1 га):

  • Житомирська область − 21 411 грн

  • Волинська область − 21 806 грн

  • Львівська область − 21 492 грн

Своєю чергою, у Міністерстві розвитку економіки чекають, що після запустку ринку вартість землі підскочить щонайменше удвічі.

На Волині призначили нового очільника медицини з донецькою реєстрацією

Новим тимчасовим виконувачем обов’язків начальника управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації став Роман Рудоквас. Про це стало відомо з сайту Волинської обласної державної адміністрації.

Романа Рудокваса призначили заступником начальника управління охорони здоров’я, начальником відділу кадрів та медичного забезпечення. Водночас він став т.в.о. начальника управління.

Людмила Тимощук, яка до цього більше, ніж пів року виконувала обов’язки керівника, залишилась заступницею.

Також стало відомо, що Роман Рудоквас приступив до роботи 16 січня, однак на сайті ОДА не опублікували відповідне розпорядження та новину про призначення. Про призначення можна дізнатися з оновленого довідника телефонів керівників підрозділів ОДА. Також кадрові зміни підтвердили в пресслужбі ОДА.

Читайте також: У селі під Луцьком авто збило велосипедиста, "швидка" проїхала не зупинившись (відео)

З декларації Романа Рудокваса відомо, що у 2017 році він працював головним лікарем Броварської станції екстреної медичної допомоги. Також працював в Олександрівській клінічній лікарні Києва. Був засновником приватного підприємства "РРВ", до 30 листопада 2020 року – його керівником. Основний вид діяльності – роздрібна торгівля медичними й ортопедичними товарами.

Зареєстрований у Донецьку, місто фактичного проживання – Буча Київської області.

У дружини є квартира загальною площею 90 метрів квадратних у Донецьку і квартира площею 43,3 м. кв. у Горлівці (окупована територія). У нього є земельна ділянка площею 156 метрів квадратних в місті Буча, у дружини – 1000 метрів квадратних у місті Лиман Донецької області (підпорядкована Україні територія).

У Романа Рудокваса готівкою – 3450 доларів, у дружини – 500 тисяч гривень і 10 350 доларів.

Зауважимо, Роман Рудоквас – не єдиний начальник родом з Донбасу у команді голови ОДА Юрія Погуляйка.

На Волині на згарищі виявили тіло 47-річної жінки

О 15:39 у селі Кримне Камінь-Каширського району в житловому будинку зі шлакоблоків виникла пожежа в спальній кімнаті. Вже за дві хвилини до місця події прибули працівники 8-ї Державної пожежно-рятувальної частини та місцевих пожежно-рятувальних команд сіл Брониця та Воєгоще.

О 16:20 пожежа локалізована, о 17:15 остаточно ліквідована. На місці пожежі виявлено тіло громадянки 1974 р.н.

Вогнем знищено покрівля, 48 м²  перекриття, речі домашнього вжитку, меблі, водяний насос, пошкоджено 48 м²  перекриття, 40 м² стін. Ймовірна причина пожежі: коротке замикання електромережі.

На Волині працівницю поліклініки підозрюють у розтраті понад 400 тисяч бюджетних коштів

За процесуального керівництва Маневицької місцевої прокуратури працівниці комунального закладу охорони здоров'я повідомлено про підозру у складанні завідомо неправдивих офіційних документів, використанні підроблених документів та розтраті чужого майна (ч.ч. 2,3,4 ст. 358, ч.ч. 1,3 ст. 191 КК України). 

Читайте також: Під Луцьком під час руху задимілось авто, чоловік на руках виніс двох дітей з салону (відео)

Слідство вважає, що упродовж 2015-2020 років працівниця поліклініки у Маневичах, готуючи матеріали для атестаційної кваліфікаційної комісії та проекти документів щодо нагородження і заохочення працівників, складала завідомо неправдиві офіційні документи, використовувала їх та вчинила таким чином розтрату бюджетних коштів на суму майже 437 000 гривень.

Вирішується питання про обрання працівниці закладу охорони здоров'я запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.

Діятимуть заборони: повідомили, як навчатимуться волинські школярі з 25 січня

и, за рішенням педагогічної ради освітнього закладу, змішаною) формою навчання з дотриманням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року № 1236. 

Обмежувальні заходи, які діяли з 8 по 24 січня цього року втрачають свою чинність.

Згідно з постановою КМУ у навчальних закладах області з 25 січня діятимуть такі заборони:

Читайте також: Адвокатці, котра несла наркотики в Луцьке СІЗО, "світить" до 10 років з конфіскацією

– відвідувати заклади освіти здобувачами освіти групами кількістю більш як 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти;

– відвідувати заклади освіти здобувачами освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим COVID-19 перебуває більш як 50% здобувачів освіти та персоналу закладу освіти;

– проводити в закладах освіти масові заходи (вистави, свята, концерти) за участю дітей з більш ніж однієї групи/класу та за присутності глядачів (відвідувачів).

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook