У Луцькій міській раді сталася пожежа (фото), Відчувала біль у грудях: на Волині раптово померла жінка, Повідомили деталі затримання волинянина, який збував наркотики (фото, відео), У місті на Волині карантин продовжили до 22 червня, На Волині понад 750 хворих COVID-19: де виявили нових інфікованих – такими були головні новини Волині 23 травня.

Читайте також: У Луцьку хочуть створити поліклініку для приїжджих студентів

У Луцькій міській раді сталася пожежа (фото)

У Луцькій міській раді трапилась пожежа.

Загоряння трапилося сьогодні, 23 травня близько 16:15.

Як стало відомо, в одному із приміщень сталось коротке замикання в електромережі, в результаті чого загорівся комп'ютер. 

На місце події відразу прибули два екіпажі ДСНС у Волинській області.

Займання швидко ліквідували. Потерпілих немає.

Наразі очікують на прибуття поліції.

Відчувала біль у грудях: на Волині раптово померла жінка

На Волині у місті Нововолинськ, 22 травня дорогою додому померла жінка 1958 року народження.

Відомо, що жінка телефонувала чоловіку та розповідала, що відчуває біль у грудях.

У Нововолинському відділенні поліції повідомили, що о 19:11 надійшло повідомлення зі служби 102 про те, що на перехресті вулиць Пирогова виявили тіло жінки без видимих ознак тілесних ушкоджень.

Читайте також: У місті на Волині на місці пожежі на чоловіка обвалилася стіна (фото)

На місце прибула слідчо-оперативна група. Слідів насильницької смерті в ході огляду не виявлено.

Тіло направили в морг.

Повідомили деталі затримання волинянина, який збував наркотики (фото, відео)

Вчора, 22 травня, в рамках реалізації оперативної інформації, співробітники управління протидії наркозлочинності вилучили у 23-річного лучанина значну кількість психотропних речовин, у тому числі, понад 30 готових до розповсюдження закладок. Окрім цього, у правопорушника вилучили ізоляційні стрічки, zip пакети, гроші та мобільні телефони. 

Зловмисника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятору тимчасового тримання.

За цим фактом відомості слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від шести до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Після оголошення затриманому про підозру у вчиненні інкримінованого злочину йому будуть обирати міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Під час проведення першочерговий слідчих дій оперативники виявили та встановили ще двох осіб, ймовірно, причетних до розповсюдження наркотиків. Вони лучани віком 15 та 19 років.

Читайте також: У Луцьку біля Старого ринку – аварія (фото)

Під час поверхневого огляду правоохоронці виявили та вилучили у юнаків 17 закладок з вмістом психотропної речовини амфетамін. 

Усе вилучене направили на дослідження у Волинський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України. Триває слідство. 

У місті на Волині карантин продовжили до 22 червня

У Володимирі-Волинському карантин продовжили до 22 червня, оскільки епідеміологічна ситуація із захворюваністю на коронавірусну інфекцію на Волині не відповідає умовам послаблення карантину.

20 травня 2020 року Кабмін прийняв постанову № 392 "Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів".

Однак, вони уже носять адаптивний характер та залежать від епідситуації по COVID-19 в конкретній області. А оскільки епідеміологічна ситуація із захворюваністю на коронавірусну інфекцію на Волині не відповідає умовам послаблення карантину, то регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, засідання якої відбулося сьогодні у Волинській облдержадміністрації, прийняла рішення поки не послаблювати обмеження та не переходити до другого етапу виходу з карантину. А стан справ оцінити через сім днів.

Тож беручи до уваги рішення уряду, регіональної комісії ТЕБ та НС, міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій теж продовжила у місті Володимирі-Волинському дію карантину до 22 червня.

Разом із тим, управління житлово-комунального господарства і будівництва виконавчого комітету міської ради уже проводить роботу з перевізниками, що надають послуги з перевезення пасажирів по місту, щодо забезпечення дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів при наданні послуг.

Читайте також: У Луцьку на "Центральному ринку" тривають роботи з демонтажу контейнерів (фото)

Управління освіти, молоді та спорту теж активно працює в напрямку відновлення роботи дитсадків із дотриманням усіх відповідних вимог постанови "Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)".

На Волині понад 750 хворих COVID-19: де виявили нових інфікованих

За останню добу на Волині зареєстровано 19 нових випадків захворювання на COVID-19. Найбільше випадків зареєстовано в Ківерцівському районі – 6 та в м.Луцьку – 4, в Луцькому районі зареєстровано 3 випадки, по два випадки зареєстровано в Горохівському районі та м.Ковелі, по одному – в Маневицькому та Турійському районах. Одужало за добу 5 осіб. Померла одна особа (Маневицький район).

Загалом станом на 10.00 23 травня в області зареєстровано 759 випадків COVID-19, які підтверджено лабораторно методом ПЛР. Одужало 182 особи. 22 випадки хвороби завершився летально.

За весь період спостереження коронавірусна хвороба виявлена:

  • м. Луцьк – 152 випадки, в т.ч. 5 летальних;

  • Луцький район – 53 випадки, в т.ч. 2 летальних;

  • м.Ковель – 140 випадків, в тому числі 4 летальних;

  • Ковельський район – 7 випадків;

  • Ківерцівський район – 120 випадків, в т.ч. 2 летальних;

  • м. Нововолинськ – 68 випадків, в т.ч. 5 летальних;

  • Іваничівський район – 13 випадків;

  • Старовижівський район – 47 випадків, в т.ч. 1 летальний;

  • Маневицький район – 43 випадки, в тому числі 2 летальних;

  • Горохівський район – 35 випадків;

  • Володимир-Волинський район – 22 випадки, в т.ч. 1 летальний;

  • Камінь-Каширський район – 16 випадків;

  • Локачинський район – 11 випадків;

  • Любомльський район – 8 випадків;

  • Шацький район – 8 випадків;

  • • Рожищенський район – 7 випадків;

  • Любешівський район – 4 випадки;

  • Турійський район – 4 випадки;

  • Ратнівський район – 1 випадок.

Читайте також: У Луцьку на перехресті зіткнулось два автомобілі, є потерпілі (фото, відео)

За попередню добу надійшло 60 повідомлень про підозру на COVID-19.
В області методом ПЛР на виявлення вірусу COVID-19 вірусологічною лабораторією обласного лабораторного центру обстежено 5053 особи, в тому числі за останню добу – 188 осіб.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook