У Луцьку чоловік випав з вікна на молоде дерево та загинув; Автомобіль на швидкості влетів в дерево: на Волині у страшній аварії загинув молодий хлопець; Колишній військовий прокурор Матіос став волинським адвокатом і працює в Луцьку; Центральний пляж озера Світязь незаконно забудували; У місті на Волині в квартирі знайшли труп чоловіка; Волиняни розповіли, як насправді хворіли на коронавірус − такими були головні події Волині та Луцька у середу, 27 травня.

Читайте також: На Волині пройшли масштабні обшуки (деталі, фото)

У Луцьку чоловік випав з вікна на молоде дерево та загинув

У Луцьку на вулиці Шота Руставелі, 15 рятували чоловіка, який випав з будинку. Інцидент трапився 26 травня.

Чоловік випав з балкону 3 поверху на стовбур молодого дерева і отримав проникаючу травму лівого підребер’я.

За допомогою шабельної пилки рятувальники зрізали стовбур дерева, зафіксували тіло потерпілого і стовбур дерева для запобігання ушкодженню внутрішніх органів.

По прибуттю медиків рятувальниками разом з співробітниками патрульної поліції Луцька перемістили потерпілого з частиною стовбура дерева в рані на медичні ноші та транспортували в карету екстреної медичної допомоги.

Медики госпіталізували його в Луцьку міську клінічну лікарню №2 у вкрай важкому стані. Сьогодні чоловіка прооперували, але, на жаль, його життя врятувати не вдалось.

Читайте також: На Волині п'яний чоловік жорстоко порізав поліцейських, які прибули на виклик

Автомобіль на швидкості влетів в дерево: на Волині у страшній аварії загинув молодий хлопець

На Волині сталася дорожньо-транспортна пригода, у якій загинув молодий чоловік.

Аварія трапилася вчора, 26 травня на вулиці Незалежності, у селі Дідичі Ківерцівського району.

Як стало відомо, автомобіль Skoda врізався у придорожнє дерево. Внаслідок аварії пасажир легковика загинув, водія – госпіталізували. 

ДТП сталася близько 21:00. Ймовірно, за кермом легковика перебував 22-річний місцевий житель. Водій-виконувач маневру обгону не вибрав відповідної швидкості руху і допустив зіткнення з придорожнім деревом.

Внаслідок ДТП 25-річний місцевий житель, пасажир легковика, загинув на місці. Водія госпіталізували у міську клінічну лікарню у відділення нейрохірургії.

Читайте також: У Луцьку вночі зіткнулись три автомобілі: є постраждалі (фото)

Колишній військовий прокурор Матіос став волинським адвокатом і працює в Луцьку

Колишній головний військовий прокурор Анатолій Матіос та група його прокурорів стали адвокатами. Свідоцтва про перекваліфікацію вони отримали в один день в Раді адвокатів Волинської області.

Матіос і його колишні підлеглі, Дмитро Борзих, Ольга Миргородська, Віталій Опанасенко, Денис Микулин і Андрій Філюк, отримали право на заняття адвокатською діяльністю 15 травня.

Адвокат Аліна Самарець повідомила, що всі прокурори входили в групу з розслідування так званої справи податківців Клименка, яке стосується екс-співробітників податкового відомства часів президентства Віктора Януковича. Після затримання у 2017 році їх доставляли в Київ вертольотами з різних областей України.

Анатолій Матіос приїжджав до Луцька 15 травня. На засідання Ради адвокатів затвердили звіт про стажування та щоденник стажування та було прийняте рішення про видачу свідоцтва.

На своїй сторінці у Facebook голова Комітету захисту прав та гарантій адвокатської діяльності у Національна асоціація адвокатів України Анна Боряк риторично запитує волинських колег, чи вони у своєму глузді. Адже, як наголошують в коментарях під дописом, Матіос і його команда неодноразово і систематично порушувала права адвокатів.

Нагадаємо, що Матіос обіймав посаду головного військового прокурора з серпня 2014 року. На початку вересня новий генеральний прокурор Руслан Рябошапка звільнив Матіоса , а військову прокуратуру назвав непотрібною.

За наказом Рябошапки Матіос був виключений зі списків особового складу Генеральної прокуратури і направлений в розпорядження Міністерства оборони України для вирішення питання про подальше проходження військової служби.

Читайте також: Один із поліцейських, який жорстоко побив та зґвалтував молоду жінку прямо у відділку, має квартиру та ділянку на Волині

Центральний пляж озера Світязь незаконно забудували (фото)

Любомльський відділ Ковельської місцевої прокуратури розпочав кримінальне провадження про самовільне зайняття земельної ділянки й самовільне будівництво на березі озера Світязь.

Інформують, що прокурори разом із працівниками органів контролю виявили факт самовільного будівництва на центральному пляжі біля озера дерев'яних будиночків та інших споруд (усього 37), призначених для проведення дозвілля відпочивальників – і усі вони побудовані на земельній ділянці, для цього не відведеній, та з порушенням будівельних норм і стандартів.

Триває досудове розслідування.

Встановлюють обставини вчинення злочину й особи громадян, причетних до незаконного будівництва.

Зауважимо, що санкцією ч.3 ст. 197-1 КК України за самовільне будівництво будівель або споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці передбачено покарання до трьох років обмеження волі.

Читайте також: У місті на Волині затримали наркоторговця з амфетаміном (фото)

У місті на Волині в квартирі знайшли труп чоловіка, – ЗМІ

27-го травня в одній з багатоповерхівок на вулиці Поліської Січі у Володимирі-Волинському знайшли тіло чоловіка. Про це розповіли мешканці багатоповерхівки.

Для того, щоб потрапити в квартиру, викликали поліцію.

Чоловіку було близько 50 років, мешкав сам, з родичами не виходив на зв’язок близько двох тижнів.

Причина смерті поки невідома.

Читайте також: На Волині чоловік вкоротив собі віку

Волиняни розповіли, як насправді хворіли на коронавірус (відео)

Журналіст Андрій Гнатюк поспілкувався з людьми, які хворіли на коронавірус. Відео, в якому ті, хто пройшов коронавірусне пекло, розповідають свої історії боротьби з підступною недугою, він виклав на власній сторінці у мережі Facebook.

Богдан Блаватний пролежав у лікарні рівно місяць. Де підхопив вірус – не знає. "Заразив усю сім’ю, – бідкається чоловік. – Але вони перенесли хворобу в легкій формі, вже усі здорові".

У нього – супутнє захворювання крові, тому певний час мусить поберегтися і ще побути на самоізоляції, проте його вже не обмежуватимуть стіни лікарняної палати.

"Сімейний лікар викликав швидку, оскільки я маю супутнє захворювання, і мене відвезли в лікарню у Боголюби, – розповідає свою історію пан Богдан. – У мене була висока температура і загальна слабкість, яка наростала. Дійшло до того, що важко було пройти метрів десять чи кілька хвилин просто постояти".

Температура від 37.5° до 38.5° у чоловіка трималася 18 днів, було й таке, що вона сягала 39.5°. У легенях він відчував дискомфорт, тож чотири дні дихав через кисневу маску. Нині ж на виписку йде у задовільному стані.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook