Народився у сорочці: відомого волинського квіткаря збив мотоцикліст; Помер почесний доктор Луцького технічного університету; Герой повернувся додому: загиблого бійця волинської бригади привезли на рідну землю; Пункт пропуску "Дорогуськ" тимчасово не працюватиме; У Луцьку дерево впало на припаркований автомобіль; У Луцьку затримали ромів, які ламали дерева обриваючи горобину; Богослужіння біля зачинених дверей: у селі на Волині відбувся конфлікт між вірянами; У Луцьку зіткнулися три автомобілі, один з легковиків на "бляхах" злетів у кювет; На Волині через спалах коронавірусу у гімназії, учні навчатимуться дистанційно – такими були головні новини Волині 27 вересня.

Читайте також: Коронавірус на Волині: за добу зафіксували 132 нові випадки та одну смерть

Народився у сорочці: відомого волинського квіткаря збив мотоцикліст

Волинського скульптора-монументаліста, заслуженого діяча мистецтв України, який уже понад 20 років власним коштом заквітчує волинські дороги соняшниками та чорнобривцями Василя Рижука збив мотоцикліст. 

"Вчора, на узбіччі дороги Луцьк-Липляни, після 19-ої години, на пішохідній доріжці мотоцикліст збив мене ззаду, коли я обкошував соняшники. Після удару я побачив страшну картину: ми двоє лежали на землі. Я торкався головою чорнобривців, а мотоцикліст лежав біля рову з приваленим на ньому мотоциклом. Однак усе закінчилося щасливо для нас обох. Дякую Богу, що він нас зберіг. Недаремно в народі кажуть, що народився в сорочці", – пише квіткар.

Помер почесний доктор Луцького технічного університету

Перестало битися серце доктора технічних наук, професора, Заслуженого діяча науки і техніки України, академіка інженерної академії України та почесного доктора Луцького національного технічного університету Гедаля Абрамовича Хайліса. Сумну звістку повідомили на сторінці навчального закладу у Facebook.

"Усе його життя було пов'язане з тим, як краще механізовувати сільськогосподарські процеси, досліджувати та удосконалювати машини. Інженер за фахом, за весь період роботи Г.А. Хайліс здійснив значний внесок у розвиток теоретичних та практичних напрямків дослідження механізмів сільськогосподарських машин, з механіки рослинних матеріалів, з механізації вирощування і збирання льону, сушіння матеріалів та ряду інших питань. Він заснував нову наукову дисципліну "Механіка рослинних матеріалів", – йдеться у дописі.

Читайте також: Волинь не готова до послаблення карантину, – МОЗ

Герой повернувся додому: загиблого бійця волинської бригади привезли на рідну землю

Сьогодні, 27 вересня, у Долину, що на Прикарпатті, привезли тіло воїна Сергія Огінського, який загинув у зоні проведення ООС. Відео розмістили на сторінці Долинської міської ради у мережі Facebook.

Долиняни колоною автомобілів супроводили машину, в якій везли Сергія Огінського.

Сергій був старшим солдатом 14-ої окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, яка дислокується у місті Володимир-Волинський.

Пункт пропуску "Дорогуськ" тимчасово не працюватиме

В пункті пропуску для автомобільного сполучення "Дорогуськ" 29 вересня з 08:00 до 18:00 не буде здійснюватися митне оформлення та пропуск товарів та транспортних засобів суміжною стороною, у зв’язку з відключення електроенергії (технічним обслуговуванням трансформаторних станцій). Про це інформує Волинська митниця Держмитслужби.

Тож з метою недопущення накопичення черг перед пунктом пропуску для автомобільного сполучення "Ягодин", водіям пропонують обрати альтернативні маршрути переміщення, та направлення товарів та транспортних засобів комерційного призначення до інших пунктів пропуску, які функціонують на кордоні з Польщею.

Читайте також: У селі під Луцьком зіткнулися два автомобілі

У Луцьку дерево впало на припаркований автомобіль

У Луцьку під час негоди дерево впало на припаркований автомобіль. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Сергій Мельничук.

Під дописом чоловік рповідомляє, що інцидент трапився у дворі будинку на вулиці Кравчука, 24, неподалік дитсадка.

Зауважимо, що вночі у Луцьку вирувала негода – йшов дощ і був сильний вітер. На щастя, ніхто з людей не постраждав.

У Луцьку затримали ромів, які ламали дерева обриваючи горобину (фото)

Працівниками департаменту муніципальної варти відреаговано на звернення громадян щодо пошкодження гілок дерев горобини на вулиці Братковського особами ромської національності. Про це повідомляють муніципали на сторінці у Facebook.

Прибувши на місце, інспекторами департаменту було виявлено трьох осіб, які зривали плоди горобини при цьому пошкоджуючі самі дерева. На одного з порушників складено протокол про адміністративне правопорушення згідно ст.152 КУпАП, яка передбачає накладення штрафу від 340 до 1700 гривень. Саме ж правопорушення було припинено.

Читайте також: Хірурги волинської лікарні провели складні операції одразу двом пацієнтам

Богослужіння біля зачинених дверей: у селі на Волині відбувся конфлікт між вірянами (відео)

26 вересня у селі Біличі Іваничівського району на території Свято-Михайлівського храму стався конфлікт між прихожанами. Про це написала Natalia Zubenia у фейсбук-групі храму, пише Буг.

Конфлікт стався між прихожанами ПЦУ та УПЦ. Одні хотіли потрапити до храму, інші їх не пускали.

На місці події були присутні працівники поліції. Вони опечатали храм до рішення суду.

У Луцьку зіткнулися три автомобілі, один з легковиків на "бляхах" злетів у кювет (фото)

У Луцьку трапилась дорожньо-транспортна пригода. Про це повідомили у соцмержі Іnstagram.

Сьогодні, 27 вересня, у районі Цукрового у Луцьку, зіткнулися три автомобілі.

Внаслідок аварії усі легковики зазнали значних механічних пошкоджень, BMW на "бляхах" від удару злетла з дороги у кювет.

За словами очевидців, усі водії та пасажири живі, а потерпілим в аварії надається допомога.

На місці дорожньо-транспортної пригоди працювали дві бригади медиків та поліція.

Читайте також: На Волині автомобіль потрапив у пастку з'їжджаючи з високого дорожнього покриття

На Волині через спалах коронавірусу у гімназії, учні навчатимуться дистанційно

У працівників навчального закладу селища Шацьк виявили коронавірус. Про це йдеться на сайті Шацької селищної ради – об'єднаної територіальної громади.

В зв’язку з підтвердженням випадків Covid-19 у педагогічних працівників ОЗ НВК "ЗОШ І-ІІІ ст. – гімназія" селища Шацьк, на виконання постанови головного державного санітарного лікаря України № 50 від 22.08.2020 року "Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину на період поширення коронавірусної хвороби", рекомендацій МОН, Любомльського міжрайонного відділу ДУ "Волинський ОЛЦ МОЗ України", розпорядження селищної ради від 26.09.2020 року № 164-р та з метою локалізації поширення Covid-19, перевести з 28 вересня по 11 жовтня 2020 року учнів 5-11 класів ОЗ НВК "ЗОШ І-ІІІ ст. – гімназія" селища Шацьк на дистанційне навчання.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook