У центрі Луцька молодики вчинили стрілянину: їх розшукують (відео), Помер відомий волинянин, який боровся за волю України (фото), Тіло шукали кілька годин: на Волині у річці втопився рибалка, Повідомили деталі смерті вдови загиблого учасника АТО з Волині, На Волині відійшла у вічність педагогиня, дружина відомого історика – такими були головні новини Волині 28 березня.

Читайте також: У Луцьку з наступного тижня розпочнуть ремонтувати чотири дороги

У центрі Луцька молодики вчинили стрілянину: їх розшукують (відео)

У Луцьку, вчора, 27 березня, о 20:10 в центрі міста компанія молодиків здійснила декілька пострілів у повітря.

До департаменту звернулися перезожі, що в той час були поруч.

Камери зафіксували ці події. Після чого дані особи сіли в автомобіль Renault сірого кольору на транзитних номерах та поїхали по вулиці Глушець.

На даний момент інформацію передано правоохоронцям з метою встановлення хуліганів.

Помер відомий волинянин, який боровся за волю України (фото)

25 березня пішов з життя активний борець за волю своєї Батьківщини – українець, патріот, в'язень сталінських таборів, коханий тато, любячий дідусь, чудовий сусід, житель села Полапи – Піддубенець Сергій.

"Майже, 92 роки вділив Бог Сергію Юхимовичу – родився за панської Польщі, пережив німецьку окупацію. За підпільну українську боротьбу, " загримів" у сталінські табори – "покарання" відбував на півострові Таймир, де з часом, прийняв активну участь в Норильському повстанні...

Читайте також: У Луцьку – аварія за участі двох автомобілів (відео)

 За Хрущова – заслання в Хабаровський край...

 Повернувся в рідні Полапи, де одружився – з дружиною Вірою (вже покійна). Виховав троє дітей, діждався онуків, правнуків... Працював в колгоспі, вихід на пенсію, якраз, збігся з здобуттям Незалежності України, за яку він боровся, відстоював, плекав... На відпочинку приймав активну участь в житті села, в житті району – допомагав будувати церкву, був частим гостем в місцевій школі, де вчив школярів любити Україну, не один раз відвідував патріотичні заходи нетільки в Любомльському районі, та й на Волині...

Нетак давно, коли відмічав свій 90-літній Ювілей – згадував нам про свої юні роки, про підпільну боротьбу проти совєтів, внаслідок чого, потрапив у ГУЛаг... про життя в Полапах, читав патріотичну поезію, співав пісні... розказував плани на майбутнє... Але, життя, вносить свої корективи...

Світла та вічна пам'ять Вам, Сергій Юхимович – життя Ви , прожили недаром, а Ваша боротьба, є прикладом для наступних поколінь українців..

Слава Україні" – йдеться у дописі.

Тіло шукали кілька годин: на Волині у річці втопився рибалка

28 березня у річці Західний Буг неподалік села Заставне Литовезької громади рятувальники знайшли тіло рибалки. 

Пошуки велися кілька годин. Загиблий 55-річний мешканець Благодатного. 

Читайте також: Вулицями Луцька курсуватимуть нові екологічні автобуси (фото)

Володимир Г. та його друзі рибалили на річці Західний Буг. Чоловік вночі взяв резинового човна та сам поплив рибалити. Ближче до ранку рятувальникам надійшло повідомлення, що чоловік зник.

Рибалку розшукували працівники поліції, рятувальники та лісівники. Тіло знайшли близько 11:30 неподалік Заставного Литовезької ОТГ.

Як розповіають, ноги чоловіка були заплутані у сітці. Ймовірно, він випав з човна і не зміг вибратися з води.

Повідомили деталі смерті вдови загиблого учасника АТО з Волині

У п'ятницю, 26 березня, несподівано померла 42-річна дружина нашого земляка Івана Пасевича із Залізниці, котрий загинув у зоні проведення АТО, депутатка Львівської міськради Олена Пасевич.

За попередніми висновками, причиною раптової смерті став обрив тромба. Медики "швидкої допомоги" приїхали на виклик о 19:20, але змогли лише констатувати смерть.

У львівській політиці Олена Пасевич з’явилася після Революції Гідності. У 2014 році її чоловік, уродженець села Залізниця, що на Любешівщині, Іван Пасевич, старший лейтенант ЗСУ, загинув біля села Красне на Луганщині 16 серпня 2014 під час обстрілу росіянами з РСЗВ "Град", закривши своїм тілом двох товаришів.

Читайте також: Шість смертей за добу: де на Волині виявили найбільше нових хворих на коронавірус (статистика)

Після смерті чоловіка Олена Пасевич стала радницею Львівського міського голови Андрія Садового з питань учасників АТО/ООС та членів їхніх сімей. Активно займалася волонтерською допомогою військовим.  

42-річна жінка працювала доцентом кафедри економіки Львівського інституту банківської справи. В неї залишилася 7-річна донька та 24-річний син.

Поховають Олену Пасевич на Личаківському кладовищі, біля її батька, у неділю 28 березня.

На Волині відійшла у вічність педагогиня, дружина відомого історика

На Волині відійшла у Вічність педагогиня Галина Галабуз.

"Висловлюємо щире співчуття у зв'язку зі смертю дружини Галини директору Національного історико-меморіального заповідника "Поле Берестецької битви" Галабузу Леоніду Сергійовичу.

Відійшла хороша людина, прекрасна дружина, професійний педагог і чуйна колега. Співчуваємо Вашому горю. Молимося разом з Вами", – йдеться у повідомленні.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook