Ексрегіонал став радником Погуляйка, Вибачився та роздав долари: як луцький терорист Кривош виходив з автобуса та здавався правоохоронцям (відео), На Волині закривають колонію, Кидали каміння та цеглу: у Луцьку на муніципалів та поліцію напали базарники (відео 18+), На підприємстві у Луцьку – спалах коронавірусу – такими були головні новини Волині 28 липня.

Читайте також: Відійшов у вічність розбудовник електрифікації Волині, заслужений енергетик України

Ексрегіонал став радником Погуляйка

Колишнього першого заступника голови Волинської обласної ради Юрія Лобача призначили радником очільника Волинської ОДА Юрія Погуляйка.

Про це повідомили у пресслужбі адміністрації.

Як зазначили в ОДА, Лобач починає працювати від 28 липня.

Юрій Лобач у 2010 році очолював Іваничівську РДА, а з грудня 2010 по лютий 2014 працював першим заступником голови Волиньради. В обласній раді він представляв "Партію регіонів".

Вибачився та роздав долари: як луцький терорист Кривош виходив з автобуса та здавався правоохоронцям (відео)

З власних джерел журналістам ТРК "Аверс" стало відомо, що у сумках Максима Кривоша, який захопив у Луцьку автобус з закручниками, були не лише вибухівка та петарди, але й повні запаковані пачки іноземної валюти. Проте про гроші усі мовчать, а бранці автобуса мало не хвалять свого терориста.  

Читайте також: Під час безкоштовного тестування у лучанина виявили гепатит С

Вибухи, стрілянина, заручники. Усе в кращих традиціях американських триллерів. Луцький терорист Максим Кривош поставив на вуха не лише Україну, але й Європу. Про нього висловився Ілон Маск, а на сторінці Вікіпедії, де розповідається про фільм "Земляне", який на вимогу терориста проанонсував особисто Президент України з'явилася графа про захоплення автобуса у Луцьку.

В кінці, як ми вже знаємо, Максим Кривош вийшов з транспорту, і немов поклонився. А вже у суді для терориста влаштували цілу прес-конференцію, на якій чоловік своїми тезами про систему завоював загальну симпатію.

Мало не хвалять Максима Кривоша і його заручники. Кажуть, людей, яких тримав на мушці не ображав, і навіть давав бабусі заспокійливі. Схоже така симпатія до терориста не спроста. Як стало відомо журналістам, перед тим як здатися Максим Криворш попросив у людей вибачення і роздав заручникам гроші.

Читайте також: На Волині розшукують чоловіка, який скоїв ряд злочинів (фото)

Про те, що терорист роздавав валюту, знають усі, але поки про це не довідалися журналісти, заручники тримали рот під замком. На пряме запитання, чи роздавав долари кажуть – "так", але всі відмовилися брати. Люди кажуть не взяли до рук жодної купюри, але гроші, за їхніми словами, були фальшиві.

"Це були сувенірні гроші, він пропонував взяти на пам'ять. Це були не справжні гроші, він сам так і сказав, що це сувеніри, я вас підставляти не хочу. Я вам зразу скажу – це сувенірні гроші, – сказала заручниця Оксана.

"Лічно я не бачила. Я не бачила, чи були в нього, чи не були. Просто потім в кінці він вже вийняв якісь бумажки, похожі на гроші, на долари чи що. Він каже, що дайте шоферу – це якби несправжні гроші, але шофер не захтів брати. Це не справжні були, він так і сам сказав", – додала заручниця Руслана.

Читайте також: У Луцьку чоловік знімав та розповсюдив порно з колишньою дружиною без її відома

Зрештою, якщо повірити, що ніхто не взяв у терориста грошей, то по всьому автобусу мали б валятися долари. Чи справжні. чи ні. І власне усе це повинно відображатися у протоколах огляду місця події. Між тим з джерел стало відомо, гроші люди таки брали і вони були справжні. Проте не всі кошти встигли позбирати по автобусу і на момент прибуття поліції у транспортному засобі лишалися іноземні купюри. Але у справі це ніде не відображено.

Зрештою навіщо було ламати і шкодити майно в рамках спецоперації, раз усі знали, що в автобусі сидить такий чемний терорист.

На Волині закривають колонію

На Волині державну установу "Ковельська виховна колонія" оптимізують шляхом консервації.

Відповідь міністерства оприлюднила секретар Ковельської міськради Віра Федосюк.

"Отримали відповідь від міністерства юстиції на звернення депутатів Ковельської міської ради щодо недопущення закриття ДУ "Ковельська виховна колонія". Прошу до ознайомлення", – йдеться у дописі Віри Федосюк.

Як відомо, раніше депутати Ковельської міської ради висловилися проти закриття виховної колонії у Ковелі, ухваливши звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністра юстиції України, народних депутатів України, голови Волинської обласної державної адміністрації, голови Волинської обласної ради, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Читайте також: Стало відомо, хто потонув на Теремнівських ставках у Луцьку

Відтак, у відповіді міністерства юстиції йдеться, що пропозицію ковельських депутатів розглянули на засіданні комісії з оптимізації слідчих ізоляторів, установ виконання покарань. Враховуючи техніко-економічно обґрунтування, комісія прийняла рішення про необхідність закриття виховної колонії у Ковелі.

"Наказом Міністерства юстиції України від 13 липня 2020 року №2398/5 "Про оптимізацію діяльності установ виконання покарань" державну установу "Ковельська виховна колонія" оптимізовано шляхом консервації, – йдеться у відповіді міністерства.

Кидали каміння та цеглу: у Луцьку на муніципалів та поліцію напали базарники (відео 18+)

28 липня, група осіб на Центральному ринку здійснили напад на луцьких муніципалів та представників поліції. В сторону службових осіб летіло каміння, їх забризкували вогнегасником та сльозогінним газом.

Такі дії людей з Центрального ринку та осіб, які представляють їхні інтереси супроводжувалось нецензурною лайкою та "посиланням" в зону АТО.

"Обличчя Центрального ринку та осіб, які представляють їхні інтереси. Застосування сльозогінного газу, вогнегасників, каміння, цегли. Працівники департаменту просто виконували свої повноваження", – йдеться у повідомленні.

На підприємстві у Луцьку – спалах коронавірусу

У працівників ПрАТ "СКФ Україна", що розташоване у Луцьку, за два дні підтвердили два випадки COVID-19.

Читайте також: Розшукують молоду жінку з Волині, яка зникла на заробітках у Польщі (фото)

Про це повідомила головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко.

За словами Наталії Янко, два випадки коронавірусної інфекції підтвердили методом ПЛР 26 і 27 липня.

"За цими фактами розпочали епідеміологічне розслідування. Встановлюватимуть коло контактних осіб", – зауважила вона.

Разом із тим, за словами Янко, інформація від медзакладів щодо підозр на COVID-19 у працівників підприємства в лабораторний центр не надходила.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook