На Волині помер 13-річний хлопчик, якого рятували від утоплення; кабмін затвердив звільнення голови ОДА Волині та ще 12 губернаторів; "повинні ходити в лікувальні заклади": губернатор Савченко сумнівається в адекватності вимог лучан; лучанин потрапив у аварію на Житомирщині – такими були головні новини Волині та Луцька у середу, 5 червня.

Читайте також: У Луцьку на ставках ледве не потонув чоловік

На Волині помер 13-річний хлопчик, якого рятували від утоплення

Нещасний випадок стався вчора на водоймі у селі Велимче Ратнівського району. Діти гралися у ставку та поблизу ставка. Але гримнуло й почався сильний дощ.  Друзі Назарія вибігли з води, аби сховатися. А через трохи зауважили, що їхнього товариша поруч немає. Коли ж почали шукати хтось нібито наступив на тіло під водою.

13-річного хлопця витягнули з води після утоплення. На виклик приїхала бригада у складі фельдшера та водія. Згодом приєдналася ще одна бригада медиків. На 24-й хвилині серце вдалося запустити.

Після цього дитину вирішили транспортувати у Камінь-Каширську центральну районну лікарню – туди від Велимчого ближче, ніж до Ратного. Дорогою у Назарія ще кілька разів зупинялося серце, його знову запускали. По приїзду у медзаклад хлопець навіть відкрив очі, але не пережив чергової зупинки серця. Розтин показав, що легені дитини були все ще заповнені водою.

Похорон відбудеться трохи пізніше – очікують приїзду батька, який перебуває на заробітках.

Трагедія сталася на дев’ятини після смерті бабусі Назарія.

Читайте також: На Волині знайшли тіло повішеної жінки

Кабмін затвердив звільнення голови ОДА Волині та ще 12 губернаторів

Кабінет Міністрів вносить Президенту Володимиру Зеленському подання щодо звільнення низки голів обласних державних адміністрацій.

Про це сказав на засіданні уряду 5 червня Прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

"Ми сьогодні подаємо Президенту на звільнення ряд голів обласних державних адміністрацій і очікуємо на те, що Адміністрація Президента спільно з секретаріатом Кабінету Міністрів опрацює механізми відбору нових претендентів на посади голів ОДА, щоб ми спрацювали досить оперативно. В областях мають бути відповідальні управлінці", – сказав Прем’єр.

"Закон передбачає, що тут є поєднана процедура: погодження Урядом і призначення Президентом, тому ми якнайшвидше проведемо всю підготовчу роботу. Відповідні доручення секретаріату Кабінету Міністрів і міністру Кабміну я надав", – додав Гройсман.

Міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко повідомив, що уряд затвердив подання на звільнення голів Львівської, Донецької, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Волинської, Миколаївської, Сумської, Тернопільської, Хмельницької, Чернігівської обласних держадміністрацій.

Урядовці пояснили, що тимчасово обов’язки очільників областей будуть виконувати чинні заступники голів ОДА.

Читайте також: У Луцьку під ГУ нацполіції пройшов мітинг через вбивство 5-річного хлопчика

"Повинні ходити в лікувальні заклади": губернатор Савченко сумнівається в адекватності вимог лучан

Голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко прокоментував вимогу луцьких дачників вирішити проблему з громадським транспортом, який їздить за маршрутом 230а.

"Ці люди, які ходять – деякі, напевно, повинні були б ходити в інші заклади, можливо, якісь лікувальні. Без образ, просто хтось їм "забив". Це неправда що людям нема чим доїхати. Це, повірте, неправда. Ну, через двох людей пускати автобус, який повинен завезти – бо вони зараз суницю везуть в кошолках з дачі… Можливо, ми за кожну людину повинні думати, так. Але весь транспорт перевізників – приватний. У нас немає державного, тому що в нас немає комунальної власності", – пояснив Савченко.

Детальніше дивіться ТУТ.

Читайте також: Луцьк б'є рекорди по "замінуваннях": у поліції розповіли подробиці інформаційного тероризму

Лучанин потрапив у аварію на Житомирщині

Повідомлення про ДТП, що сталася  на 225 км автодороги Київ-Чоп, поблизу с. Анета, надійшло до поліції 1 червня близько 4.00.

На місці події поліцейські з’ясували, що водій автомобіля Volkswagen Passat, 38-річний житель Баранівського району, вчинив зіткнення із задньою частиною напівпричепа вантажівки Renault Magnum 440 під керуванням 43-річного жителя м. Луцька, поідомляє поліція Житомирської області.

У результаті ДТП водій легковика отримав тілесні ушкодження та був доставлений до Новоград-Волинської лікарні. Під час освідування було зафіксовано стан  алкогольного сп’яніння у керманича Volkswagen (1,8 проміле).

Нині у рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України, триває з’ясування всіх обставин події.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook