На Волині в парку знайшли тіло чоловіка, Замість обваленого мосту на трасі «Львів-Луцьк» почнуть будувати тимчасовий (відео), В усіх пунктах пропуску на Волині почали робити експрес-тести на коронавірус, У Луцьку затвердили нові тарифи на паркування авто – такими були головні новини Волині 7 липня.

Читайте також: 28-річному лучанину, який бореться зі страшною недугою, терміново потрібна допомога

На Волині в парку знайшли тіло чоловіка

7 липня, в обідню пору в Рожищі в міському парку виявили тіло чоловіка.

За словами очевидців, чоловікові раптово стало зле, він впав та скотився у ставок.

Загиблий – 75-річний житель міста Рожище.

На місці працювали правоохоронці. Причину смерті встановить судово-медична експертиза.

Замість обваленого мосту на трасі «Львів-Луцьк» почнуть будувати тимчасовий (відео)

Тимчасовий міст у селі Гайок, що на ділянці дороги «Львів-Луцьк», планують почати будувати цього тижня.

На місце будівництва вже привезли металеві конструкції і за кілька днів розпочнуть їх монтувати.

Нагадаємо, 3 травня на автодорозі Луцьк-Львів поблизу села Гайок обвалився міст.

Компанія-підрядник, яка виконує роботи, зробила земляний насип — основу для тимчасового автомобільного мосту. Тепер мають встановлювати металеву конструкцію. На це потрібно приблизно місяць. Тимчасовий міст планували збудувати до кінця червня, але висновок експертизи отримали лише минулого тижня.

«Ми не могли його облаштувати поки не мали експертного висновку проєкту. Станом на сьогодні вже привезли елементи тимчасового моста. Їх обробляють, очищають ці елементи і вже якщо сприятиме погода, то до кінця тижня почнуть встановлювати фундамент. І вже з дня на день розпочнуться роботи для встановлення того тимчасового моста», – каже Оксана Богуш.

Читайте також: Поблизу Луцька зіткнулися Москвич та Range Rover (фото)

Зараз дістатися через річку Західний Буг у селі Гайок можна лише за допомогою пішого переходу. Його облаштували через кілька днів після того як обвалився аварійний міст. Обласні маршрутки, які раніше їздили через зруйнований міст, тепер курсують за новою схемою. Спочатку пасажири доїжджають до мосту, переходять його пішки, а тоді пересідають у автобуси з іншої сторони річки.

«Я водій і нам дуже незручно, бо треба більше машин і більше водіїв, ну і люди скаржаться з тим переходом. Ми довозимо сюди, а другі автобуси забирають звідти і люди час втрачають, а як є сумки великі, здається, мало, всього 200 метрів, але треба нести. Було як? Людина сіла собі в селі і заїхала до Львова, а зараз треба пересідати у 2 і 3 автобуси, щоб дістатися до Львова», – каже водій Ігор Брикайло.

Так триватиме поки не збудуть тимчасовий міст. Ним зможуть їздити екстрені служби, автобуси та автомобілі. Також його використовуватимуть для техніки, яка будуватиме основний міст. Після погодження усіх документів відновлюватимуть основний міст. Його вартість – 181 мільйон гривень.

В усіх пунктах пропуску на Волині почали робити експрес-тести на коронавірус

З 6 липня у всіх пунктах пропуску через державний кордон у зоні прикордонного контролю області вже працюють пункти тестування, в яких проводять швидкі тести на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2.

Зауважують, що вже з 2 липня у пунктах пропуску «Ягодин», «Доманове», «Дольськ», «Устилуг» розпочали роботу медики Любомльської, Любешівської, Володимир-Волинської та Ратнівської лікарень, аби якнайшвидше забезпечити проведення експрес-тестів на визначення антигену коронавірусу визначеним категоріям громадян.

Таким чином, сьогодні у всіх пунктах пропуску через державний кордон вже працюють пункти тестування.

Довідково: З метою недопущення розповсюдження нового штаму вірусу «Дельта» в Україні введено додаткові запобіжні заходи. Відповідні зміни внесені Урядом у постанову «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Читайте також: Поблизу Луцька зіткнулися Москвич та Range Rover (фото)

З 2 липня застосунок «Вдома» треба встановлювати громадянам України, які прибули з Республіки Індія, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, Російської Федерації та Португальської Республіки або перебували на їх території не менше 7 днів протягом останніх 14 днів та не пройшли або мають позитивний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, який має бути проведено в пунктах пропуску через державний кордон.

Щоб перетнути кордон в Україну з цих країн, громадянам України потрібен негативний результат експрес-тесту на визначення антигену SARS-CoV-2, зроблений безпосередньо в пункті пропуску через державний кордон. Такий тест проводиться до проходження паспортного контролю. У протилежному разі необхідно буде пройти обов’язкову 14-денну самоізоляцію чи обсервацію з обов’язковим встановленням застосунку Вдома.

У Луцьку затвердили нові тарифи на паркування авто

У Луцьку затвердили нові тарифи на послуги з паркування транспортних засобів, що надає КП «АвтоПаркСервіс».

Директор департаменту економічної політики Борис Смаль зазначив, що збір коштів за паркування відбувається на двох майданчиках. Паркувальний майданчик на вул. Кривий Вал працюватиме з 09.00 до 17.00 щодня, крім суботи, неділі та святкових днів. Парковка на вул. Карпенка-Карого, 1 – з 07.00 до 17.00 щодня, крім понеділка та святкових днів. Тож працюватимуть майданчики 250 та 299 днів відповідно.

До розрахунку тарифу на послугу з паркування транспортних засобів врахували планову суму паркувального збору, яка має надійти до міського бюджету в сумі 108 776, 25 грн та 92 812,5 грн із паркувальних майданчиках на вул. Карпенка-Карого та вул. Кривий Вал відповідно.

Читайте також: Волиняни звертаються до лікарні із опіками від борщівника

Новий тариф складатиме 10,00 грн за одну годину паркування. Планова рентабельність, врахована у тарифі, складає лише 2 %, аби підприємство працювало беззбитково. За словами Смаля, новий тариф підтримав Антимонопольний комітет.

Варто додати, що середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника, згідно з затвердженим штатним розкладом на підприємстві «АвтоПаркСервіс», становить 14700 грн.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook