На Волині знайшли повішеним новоспеченого батька; У Луцьку студент допоміг жінці знайти загубленого онука; Нардеп з Волині організовує заплив через озеро Біле; Скандальна Дана Новарчук підкидає безпритульних собак на вулиці Луцька − такими були головні події Волині та Луцька у середу, 9 жовтня.

Читайте також: Подружжя з Волині поставляло пігулки для наркобізнесу (фото)

На Волині знайшли повішеним новоспеченого батька

У селі Лемешів Горохівського району 41-річний чоловік наклав на себе руки.

Трагедія трапилася після 22-ї години. Жінка знайшла співмешканця в одному з підсобних господарських приміщень. На шиї у нього була петля.

Наразі всі деталі цієї трагедії з’ясовують поліцейські.

Відомо, що у чоловіка два місяці тому народилася донька.

Читайте також: У місті на Волині горіла квартира

У Луцьку студент допоміг жінці знайти загубленого онука

До поліції сьогодні, близько 19 години, зателефонувала стурбована жінка та повідомила, що її онук мав чекати її на зупинці біля однієї зі шкіл, по проспекту Відродження.

Однак у встановлений час хлопця там не знайшла. Самостійні пошуки результатів не дали.

Тим часом, дитина помилково сіла в один з тролейбусів та потрапила аж на вулицю Даньшина, в іншому кінці міста. Саме тут, на кінцевій зупинці, школяра помітив студент. Поспілкувавшись з заплаканим хлопцем, він з’ясував, що той має записаний номер мобільного бабусі та зателефонував жінці. Більше того, він сам привіз онука до бабусі, на проспект Відродження. Тут їх уже чекали і щаслива жінка, і працівники поліції.

Поліція дякує18-річному студентові одного з луцьких училищ, бо якби не він, невідомо, що б сталось з 7-річним хлопчиком уночі.

Читайте також: Підприємець з Волині розшукує хлопця, який вночі намагався пробратися в його офіс

Нардеп з Волині організовує заплив через озеро Біле в Любешівському районі

Народний депутат від Волині Ігор Гузь організовує черговий заплив водоймою. Цього разу він перепливатиме озеро Біле, що знаходиться у Любешівському районі.

"Запрошую тих, хто хоче долучитися, в суботу 12 жовтня приїжджати до озера Волянського, поблизу села Хабарище Ратнівського району. З Ковеля це всього 117 км, з Луцька − 202 км, з Києва 497 км.

Пливемо по ширині, а це 2,12 км. З собою мати: плавальний костюм, відмінний стан здоров'я та хороший настрій.

Всі ті, хто не пливстиме, будуть мати можливість скуштувати рибну юшку, поліський трав'яний чай і це все - в хорошій компанії", - зазначає депутат.

Заплив присвячуєються створенню Української Повстанської Армії! Хлопці з УПА активно воювали в цих теренах!

Збираємося вже безпосередньо біля озера Волянського в суботу 12 жовтня о 11:00. Далі човнами до Білого.

Читайте також: Нардеп Гузь просить держоргани перевірити факт можливої екологічної надзвичайної ситуації на Волині

Скандальна Дана Новарчук підкидає безпритульних собак на вулиці Луцька

Кількість бродячих собак у Луцьку зростає і можлива причина цього − завезення до міста тварин колишньою очільницею КП "Ласка", яка зараз очолює громадську організацію "Порятунок чотирилапих".

Директор ЦНАП Лариса Карпяк повідомила, що у лучан викликає занепокоєння зростання кількості бродячих тварин у місті. За два тижні надійшло 22 скарги на безпритульних собак.

Директор КП "Ласка" Наталія Рудь підтвердила, що кількість скарг збільшилася, оскільки тварин на вулиці стало більше.

"Так, кількість тварин зросла. Особливо гостра проблема з безпритульними собаками у районі ЛПЗ. Ми постійно туди виїжджаємо. Процес відлову ускладнено через велику кількість людей у мікрорайоні. Але є ще одна проблема. Якраз на межі ЛПЗ і села Рованці існує громадська організація, яка ловить безпритульних тварин по всій Україні і привозить їх до Луцька. Що далі роблять з цими тваринами, вони не повідомляють. Волонтери кажуть, що постійно з'являються нові тварин у кількості 4 чи 5 штук. Їх ніби підкидають у місто", − розповіла Наталія Рудь.

"Треба поговорити з керівництвом тієї організації. Я знаю, що у вас там складні стосунки. Якщо з ними не знайдуть порозуміння − пишіть заяву у поліцію. Бо безпритульні тварини, кількість яких росте, призводять до дискомфорту лучан. Але спочатку спробуйте найти спільну мову. а якщо не найдете, будемо вживати інші методи", − попередив виконувач обов’язків міського голови Луцька Григорій Пустовіт.

Додамо, що громадську організацію "Порятунок чотирилапих" очолює колишній директор КП "Ласка" Богдана Новарчук.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook