Помер волинський педагог, На Волині реставрують «білий» будиночок Лесі Українки, У Луцьку на Стиру врятували 15-річного хлопця, Двоє волинян побили та пограбували чоловіка, У Луцьку нетвереза водійка пропонувала хабар патрульним – такими були головні новини Волині 9 серпня.

Читайте також: Були п'яні: з'явились деталі аварії, в якій неповнолітні в'їхали авто на Волині

Помер волинський педагог

На Волині, 9 серпня, після боротьби з тяжкою недугою, на 66 році життя відійшов у вічність педагог-позашкільник, чудовий колега, мудрий наставник, як для молодих педагогів, так і талановитої молоді Зінчук Віктор Олександрович. 

Як зазначають на сторінці закладу, Віктор Олександрович віддав роботі з дітьми на гуртку «Юних аматорів радіозв’язку» у Центрі науково-технічної творчості учнівської молоді понад 30 років.

«Як інженер, педагог-практик залучав талановиту молодь до технічної творчості, надавав методичну допомогу керівникам гуртків спортивно-технічного профілю», – пишуть колеги покійного та згадують його, як мудрого керівника гуртків, який відкривав дітям невичерпну силу знань, допоміг при виборі майбутньої професії та пишався своїми вихованцями, які захопилися цією справою на все життя.

На Волині реставрують «білий» будиночок Лесі Українки

Ще один будинок Косачів («Білий» будинок), який належить до Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки, закрили на проведення ремонтно-реставраційних робіт.

Із її слів, ремонтні роботи тривають більшою мірою в «Сірому» будинку, оскільки його закрили на ремонт ще в червні цього року.

У «Білому» будинку наразі знімають тиньк, дерев’яна вікна та двері. «У будинках буде заміна всіх дерев’яних конструкцій. Зараз досліджують стан деревини, з якої складені будинки», – розповіла Оксана Важатко.

Читайте також: Дітей госпіталізували: повідомили деталі аварії на Волині, в якій загинув чоловік

Директорка краєзнавчого музею зазначила, що працівники Колодяжненського музею постійно перебувають на об’єкті та через власні можливості та розуміння слідкують за ходом робіт.

«Наразі все відбувається правильно. Роботи тривають. Усі роботи згідно з договором, укладеним з фірмою-підрядником, мають бути завершені до 31 грудня 2021 року», – додала Оксана Важатко.

Замовником робіт є департамент інфраструктури Волинської ОДА.

У Луцьку на Стиру врятували 15-річного хлопця

8 серпня на річці Стир у Луцьку рятувальники попередили трагічний випадок. Близько 19-ї години 15-річний юнак пішов у воду купатись. На середині річки йому забракло сил, він почав тонути.

Його прохання про допомогу помітили матроси-рятувальники на міському комунальному посту центрального пляжу у парку відпочинку імені Лесі Українки. Рятувальники кинулись у воду, оперативно витягнули хлопця на спокійну частину річки і допомогли піднятись на берег.

Як зізнався порятований Богдан, він не дуже добре вміє плавати, не розрахував своїх сил та не врахував силу холодної течії на річці.

Двоє волинян побили та пограбували чоловіка

У Ковелі минулої п’ятниці близько 22:00 години двоє чоловіків напали на чоловіка у дворі будинку, спричинили тілесні ушкодження та відкрито викрали мобільний телефон і пів тисячі гривень. 

Співробітники відділу кримінальної поліції Ковельського районного управління поліції оперативно встановили причетність до скоєння злочину 35-річного житель Ковеля та 37-річного жителя  району.

Читайте також: Погуляйко звільнив одного зі своїх заступників

Обох їх затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм оголосили про підозру у скоєному злочині. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Санкція статті передбачає  покарання  позбавленням волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна. Триває досудове розслідування.

У Луцьку нетвереза водійка пропонувала хабар патрульним

Вчора під час патрулювання у місті Ковелі, близько 1-ї години ночі патрульні виявили порушення ПДР водієм Toyota RAV4.

Під час перевірки документів керманич не пред'явив свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Окрім цього, поліцейські виявили в нього ознаки алкогольного сп’яніння.

Кермувальник пройшов огляд на визначення стану алкогольного сп’яніння на місці події. Результат 1,99 проміле, що майже в 10 разів перевищує допустиму норму.

Під час оформлення адмінматеріалів, аби уникнути відповідальності, водій неодноразово пропонував поліцейським неправомірну вигоду в сумі 1000 гривень. Патрульні попереджали керманича про кримінальну відповідальність за такі дії, однак чоловік на них не реагував і поклав грошові кошти на капот службового автомобіля.

Цього ж дня, під час патрулювання на вулиці Львівській, що у Луцьку, поліцейські виявили автомобіль Nissan Micra, у якого був пошкоджений бампер.

Читайте також: Волиняни під час фестивалю створили «живу» мапу України

Інспектори зупинили вказаний транспортний засіб, а під час спілкування з водійкою, в останньої виявили ознаки алкогольного сп’яніння.

Жінка пройшла огляд на визначення стану алкогольного сп’яніння на місці зупинки у присутності свідків. Результат – 1,80 проміле, що у 9 разів перевищує допустиму норму.

Під час складання адміністративних матеріалів, пасажирка автомобіля пропонувала поліцейським неправомірну вигоду за непритягнення до відповідальності керманички. Патрульні неодноразово попереджали громадянку про кримінальну відповідальність, однак вона не відреагувала та лишила грошові кошти у службовому автомобілі.

У всіх випадках патрульні викликали на місце слідчо-оперативну групу та складали адміністративні матеріали, відповідно до вчинених порушень.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook