В Україні на валютному ринку в найближчі дні продовжиться серйозна гра "на пониження" як із боку прямих покупців долара, так і з боку спекулянтів.

Читайте також: Долар і євро продовжують стрімко дешевшати

"І ті, й інші просто спробують скористатися ситуацією на міжбанку і перевищенням пропозиції над попитом. До того ж зростання пропозиції викликане як діями нерезидентів, так і поведінкою експортерів", – повідомляє "Мінфін".

За словами експертів, іноземці активно викуповують українські гривневі й валютні облігації внутрішньої державної позики. Це забезпечує приплив гарячої валюти на міжбанк, збиваючи котирування.

Водночас експортерам потрібна гривня для фінансування поточної діяльності, а її дефіцит на ринку призводить до того, що реальні продавці валюти змушені поступатися за курсом і підтримувати цим спадний тренд щодо долара на торгах.

У зв'язку з цим аналітики прогнозують активні спроби спекулятивного зниження курсу долара в межах коридору 24,75-25,00 гривень.

Читайте також: Радник Зеленського пояснив, що буде з тарифами: деталі

"Нижче рівня 24,75 гривні курс не піде, через викуп валюти регулятором. Якби НБУ не викуповував зараз цей надлишок, то за нашими оцінками курс долара кинувся б до нової мети – 24,50-24,60 до наступного понеділка", – підсумували журналісти.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook