Володимир Гройсман звинуватив НАК в тому, що його ціни на газ вище ринкових. Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні прийняв постанову, яка зобов'язує НАК "Нафтогаз України" не підвищувати ціни на газ для населення. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, інформує РБК-Україна.

Читайте також: В Україні підвищили тариф на газ для населення: скільки доведеться платити тепер

У своєму виступі на засіданні уряду Гройсман зазначив, що зобов'язання України тримати ринкові ціни означає, що не можна відмовитися від імпортного паритету.

"Я тут не можу нічого зробити, але коли імпортні ціни знижуються, то і внутрішні ціни для українських споживачів повинні знижуватися", – сказав він.

При цьому прем'єр заявив, що "Нафтогаз" затвердив ціни на червень і липень, які вище ринкових.

Читайте також: Зеленським задоволені більше 50% українців, а Порошенком, Гройсманом і ВР вкрай невдоволені

"Ми розробили документ, який не дасть НАК зловживати монопольним положенням. Вони накрутили ціни до 8 800 гривень по деяким регіонам України. Ми говорили про це вже не раз. Газ повинен коштувати в червні близько 8000, в липні 7700. Це коридор, який відповідає ринковій ціні", – сказав він.

Тобто, прем'єр-міністр заявив, що НАК "Нафтогаз України" безпідставно підвищив ціни на газ у червні і планує зробити це у липні і наказав негайно знизити тарифи, а також дати прогнози до кінця року.

Однак, прем'єр-міністр у такий спосіб ганебно збрехав, переклавши всю відповідальність за свою провальну та антиукраїнську політику на "Нафтогаз". Адже тарифи на газ для населення регулюються саме постановою Кабінету міністрів, очільником якого і є Гройсман. Тобто, без його погодження та сама завищена ціна на газ для українців, про яку говорить голова уряду, взагалі не була б затверджена без його відома.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook