Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман виступив у Верховній Раді 17 травня. Він вказав на необхідність зміни виборчої системи і зняття депутатської недоторканності.

Читайте також: Пастка для Зеленського? Навіщо "Народний фронт" покинув коаліцію у Верховній Раді

"Потрібно говорити про те, якою має бути виборча система, щоб дати нову якість української політики в наступному парламенті... Можливо, прийшов час об'єднатися і в кінці кінців прийняти рішення, що система виборів повинна бути змінена, провести серйозну дискусію. Але дати можливість конкуренції на політичній арені країни", – сказав він.

Що стосується питання зняття депутатської недоторканності, то Гройсман висловив думку, що "недоторканність українського парламенту та інших чиновників роз'їдає їх зсередини, дозволяє розширювати рамки і порушувати закон, за що все одно доведеться відповідати".

"Давайте зараз приймемо рішення і знімемо недоторканність", – звернувся він до Верховної Ради.

Читайте також: Хто має стати прем'єр-міністром за Зеленського на думку українців: результати соцопитування

Прем'єр також констатував, що реформа децентралізації ще не завершена.

"Ми повністю реалізували цю реформу? Ні. Вона залишається під ризиком? Так", - сказав він.

Гройсман підкреслив: "Нам потрібні зміни Конституції і впровадження ще законів, які дозволять фундаментально закріпити право децентралізації".

Читайте також: Партія "Слуга народу" – 39,9%: свіжі рейтинги партій до виборів у ВР

Крім того, прем'єр зазначив, що для реалізації курсу на європейську інтеграцію необхідно також прийняти ряд законодавчих ініціатив.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Верховна Рада і уряд працюватимуть до наступних, чергових парламентських виборів.

"Очевидно, що український парламент і український уряд будуть працювати до наступних парламентських виборів", – сказав він, виступаючи з трибуни Верховної Ради в п'ятницю.

Гройсман закликав: "Давайте з вами, спільно з новообраним президентом, весь український парламент визначимо той порядок денний, який нас об'єднує".

Дивно, що парламент і уряд вирішили активно попрацювати лише в останні дні своєї каденції, а до цього 5 років не вирішували питань недоторканості, реформи виборчої системи та ін.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook