На порядку денному сесії Луцької міської ради першим питанням є приєднання Прилуцької сільської ради до громади Луцька.

Читайте також:До Луцька вирішили приєднатись ще два села

Про це йшлося на засідання 60-ї сесії Луцької міської ради сьогодні, 21 серпня.

Це питання запропонував внести до порядку денного депутат міської ради та директор економічного департаменту Борис Смаль.

"Це історична подія! Жодні політичні аспекти не мали і не матимуть впливу. Це має бути вигідно обом. Це вигідно економічно!" − зазначив Борис Смаль.

"Ми вітаємо це рішення. Депутати сільської ради неодноразово голосували за приєднання. Але голова ветував ці рішення. Прикро, що ми втратили багато часу. Приєднання – це лише початок.

Незабаром до Луцька приєднаємо Гірку Полонку, Боратин та Жидичин. Ми покажемо на прикладі Прилуцької сільської ради, що дбатимемо про них не гірше ніж про лучан", − зазначив радник міського голови Ігор Поліщук.

Читайте також: Ще одне село вирішило приєднатися до Луцька

Депутат Прилуцької сільської ради Петро Сущук відзначив, що шлях до об’єднання був нелегким, лише з четвертої спроби це має вдатися.

"Ми не сиділи, склавши руки, натомість пояснювали людям, що це буде вигідно обом громадам. Ми об’єднаємо свої зусилля. Маємо сподівання, що об’єднання принесе лише позитивні моменти", – підсумував Петро Сущук.

До Прилуцької сільської ради входять такі села: село Прилуцьке, село Дачне, село Жабка, село Сапогове.

Депутати Луцької міської ради прийняли рішення про приєднання Прилуцької сільської ради до громади Луцька − 33 голоси "ЗА".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook