Журналістка "Радіо Свобода" Наталія Седлецька отримала повістку на допит у ГПУ. Зазначається, що її допитаюсь у якості свідка у кримінальній справі щодо розголошення таємної інформації керівництвом НАБУ.

Читайте також: СБУ перевіряє НАБУ щодо розголошення держтаємниці

Журналістка розповіла, що прокурори цікавилися чи була вона в НАБУ на зустрічах в закритому форматі, які передбачають конфіденційність та анонімність. Проте бажаного вони не почули. Оскільки, обов'язок не видавати свої джерела прописаний як в міжнародних професійних стандартах, так і в Кримінально-процесуальному кодексі України, пише 24 канал.

Також Седлецька пояснила, що вони з колегами на подібних зустрічах бували безліч разів, але вони не повинні стати предметом публічного обговорення, або стати свідченнями.

"Цей допит хоч і тривав довго, але не мав жодного юридичного змісту, оскільки журналіст не може бути допитаний про його джерела. Схоже на те, що ця кримінальна справа може бути частиною спроби дискредитувати, або навіть притягнути до кримінальної відповідальності керівництво НАБУ. А це дасть шлях звільнити керівника бюро, чого наразі так домагається правляча верхівка в країні", – ділиться журналістка.

Вона запевнила, що свідчення щодо зустрічей "не під запис" давати не буде, навіть якщо вони стосуються генпрокурора Юрія Луценка, очільника НАБУ Артема Ситника чи когось іншого.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook