Народні депутати-мажоритарники від Волині – В’ячеслав Рубльов, Степан Івахів, Ірина Констанкевич, Ігор Палиця – в усіх нас є спільне бачення, щоб активізувати лобіювання на державному рівні низки питань, зокрема, аби наші два пункти пропуску "Устилуг" і "Ягодин" отримали ресурсну підтримку від уряду, області, європейських інституцій.

Читайте також: Ігор Гузь вимагає від уряду розблокувати надходження акцизу з продажу пального до бюджетів місцевих громад (відео)

Це один із амбітних пунктів плану, який озвучив у своєму влозі народний депутат Ігор Гузь на офіційній сторінці у фейсбуці.

Він повідомив, що 11 березня ініціював зустріч із керівниками пунктів пропусків "Устилуг", "Ягодин" та Волинської митниці у селі Римачі, що на території Вишнівської громади.

"Я озвучу ключову проблему, яка очевидна, але її вирішення немає вже десятки років. Це питання виділення державних коштів, аби сервісні зони у цих пунктах пропуску були облаштовані належним чином, щоб люди, які тудою проїжджають, мали б повний функціонал: від вбиральні до зони відпочинку. Тобто, першочергово, маємо об’єднати всіх, у тому числі голів ОДА і облради, аби спільними можливостями переконати уряд щодо виділення коштів разом із європейськими партнерами на вирішення цієї проблеми. Без сумніву, це питання крутиться не один рік, але це не означає, що ним не треба займатися. Тому, думаю, ми все проговоримо, сформуємо дорожню карту і спільними зусиллями рухатимемо цю ситуацію",– зауважив парламентар.

Читайте також: Ігор Гузь назвав дороги, які відремонтують у 2021 році

Крім того, він озвучив ще низку моментів, вирішення яких лобіюватиме:

  • перетворення ПП "Устилуг" з пасажирського у вантажно-пасажирський;

  • вирішення питання щодо відкриття ще одного пункту пропуску – "Адамчуки-Збереже";

  • завершення дорожнього покриття з Володимира-Волинського до Устилуга з облаштуванням освітлення, зупинок, розміток, дорожніх знаків;

  • облаштування Дзоту на території Устилузької громади в інтерактивний, сучасний музей ІІ Світової війни;

  • перегляд питання щодо сплати податків від доходів Волинської митниці, як було раніше – частково Устилузькій, Рівненській, Володимир-Волинській та Вишнівській громадам, а не винятково, щоб кошти надходили в одну громаду, як це відбувається зараз – лише у бюджет Вишнівської громади.

"Моя команда тримає ці питання на порядку денному, як будуть зрушення – повідомимо", – підсумував нардеп.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook