Відповідне депутатське звернення парламентар скерував Прем’єр-міністру України Денису Шмигалю на прохання Волинської територіальної організації профспілки працівників вугільної промисловості. Шахтарі вимагають невідкладно вирішити проблеми, що склалися на ДП "Волиньвугілля" (ВП "Шахта №9 "Нововолинська" та ВП "Шахта "Бужанська"), а саме – ліквідувати відключення електроенергії на шахтах та виплатити заборгованість по зарплаті.

Читайте також: Гузь до Шмигаля: "Вимагаю у 2021 році розпочати роботи з облаштування митних переходів "Устилуг" і "Ягодин"

Про це повідомляє пресслужба нардепа.

У депзверненні йдеться, що "наразі електроенергія на працюючі волинські шахти подається лише по дві-три години щодоби, а це перешкоджає стабільній роботі підприємств. Неповноцінне забезпечення електроенергією впливає не тільки на результати з видобутку вугілля, а й спричиняє певні порушення у сфері соціального забезпечення працівників.

Читайте також: На Волині нардеп ініціює перевірку діяльності колишнього міського голови

Оскільки шахтарі працюють у складних умовах (велика запиленість, вологість, протяги), через постійні відключення електроенергії після зміни вони вимушені митись у холодній воді, особливо в зимовий період, також відбувається руйнація усіх  комунікацій.

Через сирість у приміщеннях з’являється пліснява на стінах, що призводить до частих захворювань працівників. До того ж на ВП "Шахта №9 "Нововолинська" наявний незадовільний стан покрівлі, шахтарі змушені одягати вологий спецодяг для виконання своїх обов’язків під землею. Час вимушених простоїв  не зараховується  у пільговий стаж".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook