Депутати Луцької міської ради та міський голова заявили, що введений локдаун в країні призведе до краху роботи підприємців, які найбільше страждають під час карантину.

Читайте також: Інфікувався повторно: на Волині від коронавірусу помер чоловік

Про це вони розповіли під час позачергового засідання сьогодні, 14 січня.

Так, депутатка від ВО "Свобода" Алла Жупанюк виступила зі зверненням, аби депутати підготували відповідний проект рішення щодо пом'якшення карантинних умов, адже вони згубно впливають на населення.

"Уряд не підтримав багатьох підприємців під час введення локдауну. Наразі ж міністр охорони здоров'я озвучив таку думку, що локдаун може бути продовжений. Багатьох людей ми поставимо на коліна цим. Тому ми повинні підтримати громаду", – зазначила обраниця громади.

У свою ж чергу міський голова Ігор Поліщук заявив, що уже є підготовлений проект рішення зі зверненням до МОЗ та Президента України щодо вимоги пом'якшення карантинних умов та відміни локдауну, якщо ж він все ж таки буде продовжений.

Читайте також: Степанов розповів, які обмеження будуть в Україні після січневого локдауну

"Введений локдаун абсолютно ніяк не призведе до зниження захворюваності, адже ці обмеження є вибірковими, а ці заборони, які введені за пропозицією МОЗ – є абсолютно алогічними. Вся ця ситуація викликає у людей посмішку та виглядає як жарт над народом. Тому населення і не відноситься серйозно до введення карантинних обмежень.

А бізнес безумовно постраждає, як постраждав і минулого року під час жорсткого локдауну. Тому продовження локдауну і після 24 січня сильно вдарить по багатьох категоріях підприємців, найманих працівників, які залишаться без заробітної платні. 

Тому, як тільки з'явилася інформація про те, що може бути продовжений локдаун, я відразу доручив департаменту економіки підготувати відповідний проект рішення зі зверненням до Києва.

Проте, у цей же ж таки день Максим Степанов в ефірі одного із телеканалів заявив, що не збирається продовжувати локдаун. Вочевидь він зрозумів, що реакція на це рішення буде радикальною. Тому якщо будуть продовжуватися розмови про продовження карантину, проект рішення буде використаний", – зазначив Ігор Поліщук.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook