Стало відомо, хто розповсюджує попередження про нібито введення жорсткого карантину у Луцьку.

Читайте також: Луцьким підприємцям надходять попередження про впровадження жорсткого карантину

Про це повідомляє "Волинь24".

2 серпня суб'єктам господарювання в місті Луцьку почали надходити попередження щодо встановлення з 3 серпня 2020 року жорстких карантинних обмежень у зв'язку зі запровадженням у місті так званого "червоного рівня епідемічної небезпеки".

Подібні вказані попередження вручає старший інспектор з ювенальної превенції сектору превенції Олена Василівна Лесь.

Читайте також: "Київ продовжує спроби взяти Луцьк в карантинну блокаду", – Ігор Поліщук

Довідково:

Ювенальна юстиція − правова система щодо захисту прав дітей, має у своєму складі установи і організації, що здійснюють правосуддя у справах про правопорушення, скоєні неповнолітніми.

Основні функції ювенальної юстиції:

1. Охоронна. Забезпечення судового захисту неповнолітнього як потерпілого, підсудного, засудженого тощо шляхом закриття справи про злочин неповнолітнього або про посягання на злочин, зменшення розміру покарання у зв'язку з неповноліттям відповідно до Кримінального кодексу України; надання переваги виховному впливу перед примусовими заходами тощо; цей принцип пов'язаний із відновною та примирною функціями;

2. Відновна та примирна. Ювенальна юстиція має базуватися на відновному принципі. У цьому її істотна відмінність від сучасного «дорослого» правосуддя. Правосуддя у справах неповнолітніх має бути не каральним, а передовсім таким, що відновлює порушені права та свободи жертви злочину або потерпілого від правопорушення, сприяє усвідомленню правопорушником необхідності відповідати за свої вчинки і здійсненню заходів для відшкодування завданої шкоди. Залагодження конфліктів та вирішення ситуацій, пов'язаних з правопорушеннями, відбувається шляхом досягнення порозуміння між сторонами судового процесу із залученням їх соціального оточення та представників місцевих громад;

3. Реабілітаційна. Реабілітація стосується і дитини, яка потерпіла від жорстокого поводження або недбалого піклування, і неповнолітнього правопорушника, який має бути ресоціалізований. Для цього ювенальний суд має стати координатором програм і проектів, а також центральною інституцією серед низки державних та недержавних, які працюють з дітьми.

Повідомили, хто розсилає підприємцям попередження про посилення карантину
Повідомили, хто розсилає підприємцям попередження про посилення карантину

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook