Народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич побувала у селі Осівці Камінь-Каширського району. Головна мета робочого візиту – перевірити, на якому етапі нині зведення нової школи, обговорення з громадою актуальних для людей питань. 
На Камінь-Каширщині чимало шкіл потребують оновлення, реконструкції, ремонту. І в Осівцях, і у Стобихівці громади не втрачають надії, що їхні діти таки навчатимуться в нових будівлях. 

Читайте також: Ірина Констанкевич: Опорні школи не фінансуються на достатньому рівні


Про потребу зведення нової школи в селі Осівці у засобах масової інформації писали неодноразово. Діти тут вчаться в пристосованих старих приміщеннях. У навчальному закладі немає ані спортзалу, ані їдальні. Проте лише у 2016 році справа з будівництвом нового загальноосвітнього навчального закладу зрушила з місця. Тоді ініціативна група батьків разом із сільським головою, настоятелем храму побували на прийомі в голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці. Згодом із селянами в Осівцях зустрівся депутат обласної ради, голова фракції УКРОП у Волинській облраді Вячеслав Рубльов. Питання будівництва школи батькам пообіцяли розв’язати.
Цієї обіцянки дотрималися. І вже в липні 2016 року на сесії Волинської обласної ради з ініціативи депутатів від УКРОПу на зведення нової школи в Осівцях виділили перший мільйон із вільних залишків обласного бюджету. 
А наприкінці 2016-го завдяки народному депутату Ірині Констанкевич з державного бюджету на будівництво школи надійшло 2,5 млн грн з фонду соцеконому та 1,5 млн грн з обласного бюджету. Відтак оновили проектно-кошторисну документацію, і підприємство "Житлобуд-2" розпочало будівництво навчального закладу. 
У 2017 році знову майже 1 млн грн надійшов за сприяння Ірини Мирославівни з держбюджету на будівництво школи, з районного бюджету спрямували ще 1,7 млн грн, а з Державного фонду регіонального розвитку – 15,5 млн. 
Ірина Мирославівна поспілкувалася з місцевими жителями, колективом навчального закладу. На зустрічі осівчани дякували народному депутату за те, що переймається питанням будівництва школи в їхньому селі та всіляко цьому сприяє. 
"Наше село розвивається. Створюються нові сім’ї, люди зводять будинки. Тому нова школа нам вкрай потрібна", – зауважив сільський голова Андрій Михалик.
За словами директора школи Любові Дем’яник, у Осівцях нині 191 учень. І в перспективі кількість дітей не меншатиме. Нове приміщення навчального закладу розраховане на 220 школярів. До слова, його загальна кошторисна вартість відповідно до проекту склала 54 млн 89 тис. 138 грн. 
Слід зазначити, що зводять навчальний заклад у селі місцеві будівничі, серед яких чимало багатодітних батьків. За словами виконроба Сергія Бродовського, окрім того, що зведено корпус, зроблено дах, вже встановлено вікна та двері, проведено електропроводку, поштукатурено і зведено огорожу. На це було використано практично всі кошти, які отримали у минулому році. Тож щойно надійде черговий транш, будівельники візьмуться за роботу. 
На думку Ірини Констанкевич, те, як осівчани будують школу, є позитивним прикладом для всіх. 
"Я тепер усюди наголошую, що модель будівництва школи в Осівцях потрібно брати за зразок. І зокрема те, як із нереального робити реальне", – зазначила Ірина Мирославівна. 
Помічник народної депутатки Світлана Сидорук додала, що з минулого року ще залишилися кошти, які за сприяння Ірини Констанкевич надійшли з фонду соцеконому. Зокрема, із отриманих на цей об’єкт 991 тис. грн освоїли лише 827 тис. 164 тис. грн поки ще лишаються не освоєними. 
Загалом, упродовж 2016-2017 років Ірина Констанкевич залучила на заклади освіти Камінь-Каширського району 7,3 млн грн державних коштів.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter