Із одеського бізнесмена Вадима Альперіна, якого звинувачують у створенні злочинної групи для махінацій на митницях, зняли електронний браслет.

Читайте також: Вніс 70 мільйонів: "король контрабанди", якого шукав Зеленський, вийшов із СІЗО

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook його адвокат Андрій Федур.

"Щойно закінчилась субота і прийшли хороші новини для мого підзахисного Вадима Альперіна. З нього зняли "електронний браслет", закінчився термін дії ухвали слідчого судді ВАС", – повідомив він.

За словами адвоката, Альперін і надалі буде добросовісно виконувати покладені на нього обов'язки як підозрюваного і не буде відлучатись з постійного місця проживання без дозволу детектива, прокурора чи суду.

"Кумедність ситуації полягає в тому, що пару днів тому прокурор САП Перов А.В. (виходець з луганської недореспубліки) боровся як лев, щоб продовжити судом обов'язок носити "електронний браслет". І слідчий суддя з ВАС дарував йому таку ухвалу. Хоча для цього і не було ніяких правових підстав. А прокурор Перов А.В. "забув" передати ухвалу на виконання, і "браслет" злетів. Не думаю, що поведінку прокурора можна пояснити словами з пісні: "укололся і забился". Тут, очевидно, мабуть щось інше. Невже прокурор є таким мрійником, що нестерпно бажає зустрітись з моїм підзахисним, як представники двох нових республік", – зазначив Федур.

Читайте також: "Хрещений батько контрабанди" Альперін втік від правоохоронців: Зеленський пообіцяв винагороду тому, хто допоможе його знайти

Окремо він наголосив, що для слідчого судді ВАСу ця історія має стати "сигналом цінності рішення".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook