В Україні постачальників газу зобов'яжуть пропонувати "річні тарифи". В результаті влітку кожна сім'я зможе за фіксованою вартістю замовити собі обсяг газу на рік і рівними частинами виплачувати.

Читайте також: Уряд встановив нову ціну на газ для населення

Це дозволить значно знизити вартість блакитного палива. Справа в тому, що влітку газ може бути на 50-60% дешевше, ніж взимку. Тому якщо купувати в "низький" сезон відразу на рік, платити можна менше. Розпорядження розробити і впровадити довгострокові контракти на засіданні Кабміну 20 січня озвучив прем'єрміністр Денис Шмигаль, пише Обозреватель.

"Всі газопостачальні компанії вже цієї весни повинні надати людям свої річні продукти. Відповідно, до кінця місяця я очікую від Міненерго, від Мінекономіки і Мінсоцполітики, разом з НКРЕКП і Антимонопольним комітетом підготовлених довгострокових інструментів для збалансування ринку природного газу, тобто люди повинні розуміти, передбачити і прораховувати витрати своїх домогосподарств", – сказав прем'єрміністр.

Відзначимо, з 1 лютого тариф на газ встановлять на рівні 6,99 грн за кубометр для всіх постачальників. Така ціна буде закріплена до кінця опалювального сезону, до 31 березня 2021 року.

Читайте також: Партія "За Майбутнє" зареєструвала постанову про мораторій на підвищення комунальних тарифів

Тарифи на газ в Україні

З 1 лютого в Україні також встановлять максимальний тариф на доставку газу (т. зв. абонплата). Зараз вона досягає 2,45 грн, а за новими правилами буде не дорожчою від 1,79 грн за кубометр. Якщо зараз ваш облгаз просить за кубометр менше, нічого не зміниться.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook