Випускники магістратури 30-ти найбільш суспільно важливих та пов’язаних з підвищеним ризиком спеціальностей складатимуть державний кваліфікаційний іспит.

Читайте також: Магістри лесиного вишу отримали дипломи

Відповідну постанову у ході сьогоднішнього засідання схвалив Кабінет міністрів України, повідомляють у прес-службі урядового порталу.

У прес-службі вказують, що це буде незалежна перевірка результатів навчання студента та його готовності працювати за фахом.

"Випускники магістратури 30-ти найбільш суспільно важливих та пов’язаних з підвищеним ризиком спеціальностей складатимуть атестацію в формі єдиного державного кваліфікаційного іспиту. Відповідну постанову ухвалив уряд України сьогодні, 17 липня 2019 року. Її поступове впровадження почнеться з 2020 року", - сказано у повідомленні.

Читайте також: На уроках у школах введуть перегляд вітчизняних фільмів

"Зараз ми не маємо надійного, стандартизованого інструменту, щоб "поміряти" якість освіти випускників на виході з університету, адже у кожному закладі свій підхід до оцінювання. Таким інструментом має стати єдиний державний кваліфікаційний іспит – ЄДКІ, що передбачений законом "Про вищу освіту". З наступного року ми почнемо цей іспит поступово впроваджувати", – розповіла глава Міністерства освіти та науки Лілія Гриневич та додала, що ЄДКІ також має стати ефективним запобіжником корупційних ризиків.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook