Ідею облаштування тимчасового госпіталю для лікування хворих на коронавірус волинян в окремому корпусі Луцького пологового будинку підтримав головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. Проте, кандидат на посаду мера Луцька від партії "Слуга народу" Роман Бондарук, скориставшись ситуацією та хвилюванням трудового колективу пологового будинку, ввів в оману людей та заявив протилежне.

Читайте також: "Іспанський сором", – Тетяна Єремеєва про політичні мітинги проти облаштування коронавірусного госпіталю

Про це повідомила виконувачка обов'язків начальника управління охорони здоров'я Волинської ОДА Людмила Тимощук у коментарі ІА "Волинські новини".

Вчора, 15 жовтня перед міською радою Роман Бондарук заявив колективу пологового будинку про те, що, буцімто, питання про облаштування госпіталю зняли з порядку денного.

"Мені подзвонили з Офісу Президента і сказали, що з порядку денного питання знято. Головний санітарний лікар відмовив щодо цього питання і воно навіть не буде розглядатись", – заявив Бондарук.

Натомість, як з’ясувалось згодом, Бондарук збрехав, і нічого подібного Віктор Ляшко не говорив.

"Це брехня. Я одразу ж набрала Віктору Ляшку, він і знати не знав навіть про це. На нараді в прем’єра була вказівка відкривати цілі відділення інфекційні, а не виділяти шматочки. Так що все правильно зроблено в Луцьку. Всі заступники міністра погодились з нашим рішенням", – зазначила Людмила Тимощук.

Читайте також: Агенти Медведчука, корупціонери і рейдери: хто вони – ляльководи луцьких мітингів

Нагадаємо, що ситуація з пандемією коронавірусу є критичною, вільні місця в інфекційній лікарні закінчилися, в інфекційному госпіталі в Боголюбах також закінчуються у зв'язку з другою хвилею коронавірусу. Тому необхідно шукати нові приміщення для розміщення хворих, інакше люди будуть помирати вдома. Таке необхідне приміщення віднайшли в окремому корпусі Луцького пологового будинку.

Держава, Кабмін, президентська вертикаль влади, партія "Слуга народу" зокрема, члени якої зараз активно виступають проти створення додаткових ліжкомісць для хворих, не подбали, щоб у такий важкий для українців час підготувати медицину. Окрім того, Луцьк не отримав з державного бюджету абсолютно ніяких коштів, аби закупити відповідне обладнання та переобладнати лікарні, тому місцева влада робить своїми силами усе можливе, аби врятувати життя волинян. Проте, для деяких кандидатів та їхніх політичних посіпак важливішим все ж є політичний піар перед виборами, а не здоров’я своїх земляків.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook