Величезну аферу на мільйони гривень, у якій замішані родичі очільника Державної митної служби – викрив столичний журналіст Євгеній Плінський. Справа в тому, що компанія, якою керує свояк Максима Нефьодова продає людям автівки, які не належать його фірмі. А відтак люди, які тут купували авто, можуть залишитися, як то кажуть, з носом, бо ж фірма продавала автомобілі людям фізично за фальшивими документами, а юридично авто належать іншій компанії.

Читайте також: "Гончарук та Нефьодов не пропускали жодного європейського гей-параду", − екс-міністр Червоненко (відео)

Фірма, яка є справжнім власником автомобілів також пов'язана із родичем головного митника України і заробляє на цій оборудці величезні гроші, бо ж має ще право вимагати від держави ПДВ за розмитнення машин. 

На засіданні фінансового комітету 30 жовтня журналіст Євгеній Плінський прямо запитав у голови митної служби Максима Нефьодова про аферу з автомобілями, до якої причетний свояк високопосадовця.

Попри усі наведені факти, очільник митниці каже, що розслідування журналіста – це ні що інше, як чорний піар проти нього.

Днями столичний журналіст Євгеній Плінський опублікував надцікаве розслідування. Викладені у відео факти свідчать про причетність родичів Максима Нефьодова до великої афери.

Отож: фірма "Любе авто", яка зареєстрована у Львові та має багато філій по містах України, офіційно займається імпортом та продажем автомобілів з США. Власником цієї фірми є Андрій Дулик, дружина якого Юлія Калмикова є сестрою Яни Калмикової – дружини головного митника Максима Нефьодова. Родинні зв'язки тут очевидні. 

Читайте також: Стало відомо, хто може очолити Волинську митницю: у ВР вимагають висловити недовіру Нефьодову

Журналіст Євгеній Плінський знайшов докази того, що насправдні фірма "Любе авто" не продає автомобілі, а просто фізично липовими договорами купівлі-продажу передає їх люядм. Воно й не дивно, адже фірма не має у власності автомобілів і не імпортує їх. 

Справжнім власником автомобілів, які "Любе авто" продає людям є фірма "Мотолайк", яка, у свою чергу, авто нікому не продає. Вона просто фізично передає їх "Любе авто", після чого за фальшивими документами купівлі-продажу та ("Любе авто" – ред.) їх продає людям, які, у свою чергу, ставлять їх на облік, не маючи на це прав. Адже за документами усі права на машини залишаються у "Мотолайку". 

В чому суть афери: "Мотолайк", маючи у власності багато автомобілів, має право на повернення ПДВ за розмитнення цих авто. І на сьогоднійшній день, за підрахунками журналіста, сума податкового кредиту "Мотолайку" за вказані автомобілі становить більше, ніж 51 мільйон гривень. Саме стільки держава має віддати фірмі. 

Дві фірми "Любе авто" та "Мотолайк" не випадково так співпрацюють, адже власницею фірми "Мотолайк" є Оксана Тхір, яка є родичкою такого собі Любомира Тхора, котрий у 2016 році працював заступником начальника відділу оперативного управління у ДФС Львівської області. Андрій Дулик – власник "Любе авто" у той час працював у тому ж відділі. Тому, судячи з усього, два знайомих колишніх чиновники тепер стали успішними бізнесменами, які розводять людей та дурять державу. Ні податкова, ні митна служба не цікавляться, як ці дві компанії працюють.

За словами журналіста, все це не є випадковим, адже за цією схемою стоїть особисто голова державної митної служби Максим Нефьодов та голова податкової Сергій Верланов. 

Читайте також: Керівник "нової" митниці Нефьодов кришує родичів-контрабандистів

Журналіст зазначає, що гроші в "Мотолайк" та "Любе авто" інвестував такий собі Василь Костюк, який має десятки тіньових бізнесів і митних компаній. Його називають головним тіньовим податківцем Львівщини. Окрім того Костюк є радником голови податкової служби України Верланова. 

До слова, за безпеку бізнесу Василя Костюка через свої охоронні фірми відповідає Любомир Тхір. 

Детальніше дивіться у сюжеті ТРК "Аверс":

 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook