Міністерство юстиції України запланувало започаткувати щорічний конкурс доброчесності серед керівників установ Державної кримінально-виконавчої служби, за підсумками якого будуть ухвалені кадрові рішення. Про це сьогодні розповів на прес-конференції заступник міністра юстиції Денис Чернишов, передає кореспондент УНН.

Читайте також: З виправної колонії втік небезпечний злочинець

"Ми виступили з ініціативою проведення конкурсу доброчесності, який матиме завдання перевірки і професіонального рівня, і кваліфікації, і фізичного рівня, перш за все, тих керівників установ, які існують в системі", - розповів він.

Чернишов уточнив, що конкурс на доброчесність буде відбуватися щороку, де перевірятимуться всі керівники установ пенітенціарної системи, яких на сьогодні є у системі 134. І до 1 червня вони подаватимуть заявки на участь у конкурсі.

За його словами, конкурс доброчесності відбуватиметься у п'ять етапів.

"Перший - це організаційний етап. Треба буде призначити комісію, треба буде набрати туди, в тому числі, міжнародних експертів і громадськість. Будемо просити представників з ГПУ, з Червоного Хреста, громадської ради Мін'юсту. Другий етап - це складання письмового іспиту, третій - проведення перевірки рівня загальнофізичної підготовки. Четвертий - проведення співбесіди. І п'ятий етап - прийняття рішення, результат атестування", - розповів заступник міністра.

Чернишив переконаний, що організаційний етап буде завершений до кінця травня, після чого почнеться безпосередньо конкурс доброчесності серед керівників пенітенціарної системи.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter