Головному лікарю обласної дитячої лікарні інкримінують розкрадання державних коштів. А все тому, що лікар прийняв рішення встановити понад 70 вікон в санаторії "Дачний", де лікуються діти з інвалідністю. Тим часом, поки медика викликають на допити, діти з батьками вже можуть спати в теплі.

Читайте також: Діти, які постраждали у пожежі в Луцьку, знаходяться в реанімації

Керівнику Волинського обласного дитячого територіального медичного об'єднання Сергію Ляшенку оголосили підозру у розтраті понад 400 тисяч гривень. Ніби-то посадовець підписав "липові" акти виконаних робіт, а лікарня заплатила за встановлення вікон у санаторії "Дачний".

Гроші на рахунок надійшли лише 20 грудня. У договорі на виконання робіт вказано, що встановити вікна мають впродовж 21 робочого дня. А у вимогах до закупівлі вікон – кінцева дата 31 грудня 2018 року.

Сергій Ляшенко підтвердив інформацію про кримінальне провадження. Акти виконаних робіт підписали раніше встановлення вікон. У санаторії "Дачний" чекали завершення зміни дітей, які проходили лікування, аби з мінімальним ризиком для маленьких пацієнтів провести роботи. Адже ті вікна, які були до цього, стали непридатними для кімнат.

Читайте також: У неонатальному центрі Луцька проведуть ремонт уже восени

Понад 70 вікон та балконних систем у санаторії встановили продовж двох тижнів. Зміна батьків та дітей, а це 50 чоловік приїхали на новий етап лікування. Цю ніч батьки вперше спали в теплі і без холоду.

Детальніше дивіться у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter