Слідчі проводили обшуки в музеї Революції гідності, бо підозрюють посадовців Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні у розкраданні коштів, виділених на реконструкцію об’єкта.

Читайте також: "Відкати" на "Великому будівництві": волинським чиновникам повідомили про підозру (фото)

Про це йдеться у повідомлення СБУ, пише ТСН.

У відомстві зазначено, що задокументовано, що керівництво музею уклало договори на майже 150 мільйонів гривень на роботи із реконструкції та благоустрою об’єктів меморіального комплексу. Підрядникам був перерахований аванс у розмірі 80% від суми договору, що склало 111 млн грн. Але роботи фактично не проводились. Натомість більшість отриманих підрядником бюджетних коштів було витрачено "не на цілі, які прописані у відповідних договорах".

Триває досудове слідство за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Читайте також: Працівницю митниці на Волині підозрюють у зловживанні службовим становищем: бюджет недоотримав понад 340 тисяч

В СБУ зазначили, що слідчі дії проводить Головне управління Національної поліції у місті Києві, під процесуальним керівництвом столичної прокуратури. Співробітники СБУ залучені слідчими для оперативного супроводу згідно з Кримінальним процесуальним кодексом України.

Раніше було повідомлено, що сьогодні 19 листопада, в музеї о 7 ранку почалися обшуки і тривають у двох приміщеннях. Вилучили не лише документи, але й цифрові носії. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook