Верховна Рада провалила постанову про дострокове припинення повноважень народного депутата від "Голос" Святослава Вакарчука.

Читайте також: Здався без бою: Вакарчук складає депутатський мандат, не виконавши передвиборчих обіцянок

"За" проголосували лише 175 народних депутатів. Зокрема "За" голосували "Європейська солідарність", "Голос", "Батьківщина". Майже не дали голосів ОПЗЖ. "Слуга народу" − лише 97.

Під час голосування в залі лунав шум і вигуки. Після − нардепи з фракції "Слуга народу" аплодували і сміялися.

Читайте також: Вакарчук "засвітився" на одному із популярних курортів світу (фото, відео)

Нагадаємо, партія "Голос", створена фронтменом рок-гурту "Океан Ельзи" Святославом Вакарчуком, отримала 20 мандатів за результатами позачергових парламентських виборів, проведених у липні 2019 року. Сам він був першим номером у списку партії. У березні Вакарчук залишив посаду голови партії "Голос". 11 березня з’їзд партії обрав новою керівницею політсили Кіру Рудик. Вакарчук тоді запевнив, що як лідер буде продовжувати розбудовувати партію. Окрім того, як уже неодноразово писали у ЗМІ, партія Вакарчука "Голос" зовні фінансується американським мільярдером Джорджом Соросом та є безпосередньо його політичним проєктом в Україні.

У вересні 2018 року Вакарчук повідомив, що готовий "міняти країну", натякнувши про повернення в політику. 

Тому, як повідомляло американське видання The Washington Times, новий проєкт американського мільярдера Джорджа Сороса і його партнера Віктора Пінчука в Україні – обрання на пост президента популярного співака Святослава Вакарчука.

Як зазначали американські журналісти, Сорос підгодовує Вакарчука в розрахунку отримати контроль над прибутковими українськими активами – газотранспортною системою, сільським господарством і енергетикою. А фінансував Вакарчука давній партнер Сороса в Україні, зять колишнього президента Леоніда Кучми мільярдер Віктор Пінчук. Розкручувати Вакарчука Сорос з Пінчуком мали намір, як людину, далеку від політики і бізнесу, з кристально чистою репутацією.

Проте в січні 2019 році Вакарчук оголосив, що не висуватиме свою кандидатуру.

Окрім того, на позачергових парламентських виборах 2007 року лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук був обраний до Верховної Ради за списками блоку "Наша Україна – Народна самооборона". У вересні 2008 року він подав заяву про складання депутатських повноважень, через три місяці парламент позбавив його мандата. За той час роботи в Раді Вакарчук не подав жодного законопроєкта.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook