Бразилець Андре з українським корінням розшукує частину своєї родини, яка залишилася в Україні. Про це іноземець написав на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: В МОЗ оновили список країн зеленої та червоної зони: як змінився перелік

Андре зазначає, що його прадідусь Микола Козел (Nikolau Koziel) і прабабуся Тетяна Козел (Тatiana Koziel) жили у селі Смідин, яке розташоване за 55 кілометрів від міста Ковель і переїхали до Бразилії приблизно у 1935 році.

"Моєму прадіду було 25 років, а прабабусі 23, вона була вагітна. Олексій (Aleixo), Олександр (Alexandre) та дружина Олександра Євдокія (Eudócia) також прибули до Бразилії. Батьків мого прадіда звали Матрона (Matroma) та Олександр (Alexandre).

Мій прадід втік від війни. Він хотів пізніше повернутися в Україну, але не зміг. Мої прабабусі і дідусі переживали важкі часи в Європі. Мій прадід купив землю в муніципалітеті Rebouças, що на півдні Бразилії, і почав вирощувати картоплю, пшеницю та жито, що забезпечувало хороші умови життя для нашої родини.

Я не впевнений в іменах та прізвищах українською мовою, оскільки імена перекладені португальською, тож можуть бути помилки", – йдеться у дописі.

Читайте також: Україна не буде продовжувати заборону на в'їзд для іноземців

Андре зазначає, що буде вдячний, якщо хтось зможе допомогти та надати якусь інформацію про його сім'ю: "Хочу відновити частину історії, яка була втрачена".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook