"Кіборги": стрічка з бюджетом у 47 мільйонів гривень, половина з яких – фінансування Держкіно.

Читайте також: Фільм "Кіборги" зібрав рекордну суму за перший тиждень

Більшість акторів – без серйозного досвіду в кіно, але беззаперечний актив фільму – близький до воєнної теми режисер Ахтем Сеїтаблаєв та сценаристка Наталія Ворожбит, які мають солідний досвід в індустрії. 2 мільйони доларів для серйозної воєнної драми? Не смішіть. У цій ситуації можна було витягнути стрічку лише за рахунок сюжету, діалогів та деталізованих персонажів. І о диво! – саме ці елементи вийшли добротними. Не шедевральними, а саме добротними. Фільм досить міцний і реалістичний, хоч сюжет і не видає цікавих поворотів, але і не складений із суцільних шаблонних сцен та образів.

Команда Ахтема Сеїтаблаєва відзняла понад 4 години матеріалу, з яких лише дві увійшли до хронометражу фільму. Але решту матеріалу не викинуть в смітник: протягом 2018-го року міні-серіал "Кіборги" з 4 епізодів запустять на телеканалі "1+1". Надзвичайно хороший задум, оскільки в кіно малий відсоток населення. А прем’єру чотирьохсерійного шоу на рейтинговому каналі гарантовано подивиться на порядок більше глядачів.

Основний плюс "Кіборгів" – атмосфера, головні герої, діалоги та несподівано влучний гумор. На цих чотирьох китах і тримається сприйняття картини.

Сцени боїв відзняті досить непогано, хоча місцями нервують дикі забіги камери, яка трясеться, немов у руках епілептика. Старий добрий прийом для нагнітання аудиторії в бюджетних фільмах, але тут він просто зайвий.

Тому круто поставлених екшн-сцен голівудського рівня тут немає. Але ж будьмо відверті – ми й не чекали цього від фільму. "Кіборги" беруть іншим.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook