Цими днями зареєстровано спалах захворювання серед учнів НВК-ЗОШ гімназії смт. Турійськ.

Читайте також: В Україні пройшов пік захворювання на кір

За період із 28 по 30 березня 11 осіб госпіталізовано в інфекційні стаціонари області  з діагнозом "кір", стан дітей середньої важкості. 

Аналіз ситуації засвідчує, що 73 відсотки хворих не були щеплені згідно віку. Для уточнення діагнозу біоматеріал від пацієнтів доставлено у вірусологічну лабораторію обласного лабораторного центру. В однієї дитини діагноз підтверджено,  дослідження тривають.

Як повідомляє обласний лабораторний центр МОЗ, передає "Нова Волинь", за минулий тиждень  на цю недугу захворіло четверо наших краян, із них троє дітей. Зокрема кір виявлено у Луцькому (ЗОШ с.Піддубці), Ківерцівському (ЗОШ с.Звірів), Камінь-Каширському (ЗОШ с.Клітицк)районах та Луцьку.

Загалом із початку 2018 року в області зареєстровано 48 випадків кору (Турійський район – 21, Луцький район та м. Ковель по 5, Ківерцівський район – 4 випадки, Ковельський, Любомльський район по 3, Горохівський район  та м. Луцьк по 2, Рожищенський, Камінь-Каширський райони, смт. Маневичі по 1).

Серед захворілих діти становлять понад 79 відсотків. На даний час  епідемічний процес поширився на п’ять загальноосвітніх навчальних закладів області.

Єдиною можливістю запобігти захворюванню на кір є проведення  профілактичних щеплень. Вакцинацію проти кору проводять дітям у віці 12 місяців, ревакцинацію – у 6 років. Нині на Волині  достатня кількість вакцини проти кору.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter