Згідно з дослідженням "Антикорупційного штабу", зі 423 народними депутатами та їхніми родинами пов'язано 2423 юридичні особи. Тобто, в середньому одна депутатська родина володіє чи співволодіє шістьма компаніями.

Читайте також: "Штопані г**дони" – мережу обурила поведінка нардепа

Про це йдеться у дослідженні ГО "Антикорупційний штаб".

На думку експертів, депутати інвестують у вибори, щоб після обрання не лише "відбити" витрачені гроші, а й заробити в рази більше.

Один з найпоширеніших способів відпрацювати інвестовані у виборчу кампанію кошти – перемоги на публічних закупівлях.

"Так, за останній рік депутатські родини виграли 12,5 тисяч тендерів на загальну суму понад 4 мільярди гривень", – йдеться у дослідженні.

Там також повідомляють, що три четверті публічних закупівель виграють компанії, що належать екс-регіоналам.

"Серед топ-10 нардепів, які заробляють на закупівлях найбільше: Степан Івахів – 1,6 млрд, Олексій Білий, В’ячеслав Бугуслаєв та Юлія Льовочкіна близько 450 млн кожен, також по 200 млн заробили Олександр Герега, Максим Єфімов та Сергій Льовочкін", – додають у "Антикорупційному штабі".

Читайте також: Чому в Україні "бариги" стають політиками

Там також сподіваються, що результати їхніх досліджень стануть у нагоді працівникам Генпрокуратури та НАБУ.

"Антикорупційний штаб" – це громадська неприбуткова організація, створена у 2014 році. Метою її діяльності є виявлення корупційних схем, розкрадань бюджетних коштів та ресурсів громад, а також сприяння у притягненні до відповідальності корумпованих високопосадовців.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter