Новий навчальний рік в українських вищих навчальних закладах може розпочатися з 1 вересня, проте ВНЗ, відповідно до закону про вищу освіту, мають право самостійно визначати форми навчання та організації освітнього процесу.

Читайте також: Як працюватимуть школи з 1 вересня: розглядають три сценарії

Про це повідомляє УНІАН.

Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що вчена рада закладу вищої освіти ухвалює рішення з питань організації освітнього процесу та визначає строки навчання на відповідних рівнях.

"В Україні фактично 1,2 млн студентів і важливо, щоб навчальний процес для них проходив у безпечних умовах. Рішення про те, чи будуть студенти вчитися дистанційно, чи будуть ходити в університет треба приймати з огляду на епідеміологічну ситуацію в кожному конкретному регіоні. Звичайно, що всі рішення треба приймати з огляду на безпеку наших дітей", – зазначив Шмигаль.

Читайте також: В Україні змінили правила здачі іспитів на водійські права: які нововведення

Водночас Міносвіти рекомендує вишам планувати початок навчального року з урахуванням карантинних обмежень. У разі сприятливої ситуації МОН рекомендує розпочати 2020/2021 навчальний рік за наступним розкладом:

– для студентів 1 курсу (ОС Бакалавр), які в цьому році вступають на навчання до закладів вищої освіти, у період з 1 до 15 вересня 2020 року;

– для студентів старших курсів, починаючи з другого, з 1 вересня 2020 року;

– для студентів ОС Магістр першого року навчання – у період з 11 до 15 вересня 2020 року.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook