Введення жорстких штрафів за порушення правил ввезення автомобілів з іноземною реєстрацією відстрочені до 22 серпня з 22 травня. Про це повідомила Державна фіскальна служба (ДФС), пише Хвиля.

Читайте також: Які авто найпопулярніші в Україні і різних країнах світу: фото

"Таким чином, власники автомобілів з іноземними номерами отримали додатковий час на митне оформлення своїх автомобілів без посилених штрафних санкцій. З 22 серпня вступають в дію нові санкції", – повідомили в ДФС.

Після вступу в силу нових правил штрафи будуть варіюватися в залежності від тривалості прострочення. Штраф, таким чином коливається від 8,5 до 170 тисяч гривень.

Читайте також: Гра, яка всіх влаштовує: Волинська митниця "поплакалась" через скандал з 1300 кг бурштину

Крім цього, передбачена відповідальність за передачу транспортного засобу особистого користування, що тимчасово ввезеного на митну територію України або поміщеного під митний режим транзиту, у володіння або розпорядження іншій особі, а також використання такого автомобіля в комерційних цілях. При такому порушенні доведеться заплатити штраф у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 34 тис. грн.

Штрафувати будуть заочно. За порушення митних правил фіскали самі надішлють штраф на адресу реєстрації протягом трьох днів після закінчення терміну перебування в Україні.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook