Лікар Євген Комаровський розповів, що після будь-якого щеплення може бути реакція: головний біль, лихоманка, біль у місці ін’єкції. І це нормально.  Про це він пояснив на своєму офіційному сайті.

Читайте також: Комаровський розповів, як захиститися від нового штаму коронавірусу

"Після вакцинації можна захворіти, можна потрапити під трамвай, можна впасти і розбити собі голову… Після вакцинації – це не означає внаслідок вакцинації. Ми вже багато разів про це говорили. Ось дуже показовий був приклад з Норвегією", – зазначив він.

Тоді ЗМІ писали, що після щеплення вакциною від "Пфайзер" в Норвегії померло кілька десятків мешканців будинків престарілих.

"У Норвегії в таких будинках величезна кількість пацієнтів 80+, і кожен день вони помирають від природних причин – старості і хронічних хвороб. Кожен день кілька десятків людей. І ось їх всіх поголовно вакцинували від коронавірусу. Так що, вони перестануть вмирати від природних причин? Ось і вийшло, що 24 людини померли після щеплення. Не через щеплення, а просто після. Тому дуже важливо розуміти, відстежувати причинно-наслідковий зв’язок між щепленням і подальшої хворобою", – наголосив Комаровський.

Читайте також: Комаровський розповів, що небезпечніше коронавірусу

Із його слів, нема жодної інформації про те, що люди після щеплення проти коронавірусу помирали від інфаркту, інсульту тощо.

"Навіть якщо ви заразитеся коронавірусом відразу після вакцинації, то це не є небезпечно, тому що в самій вакцині концентрація антигенів дуже висока, а значить імунна відповідь, вироблення антитіл організмом, буде набагато швидшою і ефективнішою, ніж при природному інфікуванні. Тобто навіть при відсутності ще вироблених антитіл у вас є великі шанси на легкий перебіг хвороби або на те, що ви не захворієте взагалі, тому що вакцина все одно спрацює", – йдеться у повідомленні.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook