Український лікар Євген Комаровський розповів нові факти про коронавірус, а також повідомив, чи має сенс довіряти експрес-тестам на COVID-19.

Читайте також: Вчені заявили, що пандемія коронавірусу могла розпочатися ще в жовтні і має понад двісті мутацій

Відповідне відео опубліковане на YouTube-каналі.

На думку лікаря, є реальні фактори, які впливають на чутливість тесту. Перш за все, його якість. Також не менш важлива правильність забору матеріалу.

"Коли ми беремо кров, то тут жодних проблем немає, як правило. А ось коли ми беремо мазок, то далеко не завжди вдається правильно провести дану процедуру. Є тести, які дуже чутливі", - зазначив доктор.

В мазок повинні потрапити клітини епітелію. Оскільки мазок треба взяти дуже глибоко, то тампон фактично дряпає слизову оболонку. А якщо вам не було боляче - то і належного ефекту бути не може.

"Далі ми повинні розуміти якість самого тесту. На жаль, зараз величезна кількість тест-систем, які всі навколо почали робити, суцільне шарлатанство. Нас везуть, ми довіряємо і, керуючись негативним тестом, приймаємо рішення. Тому тут залишається сподіватися на те, що державні інститути будуть контролювати вироблені чи закуплені тести", - заявив Коморовський.

Читайте також: Комаровський відповів, де найбільше ризиків інфікуватися коронавірусом (відео)



Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook