Біля будівлі Верховної Ради активісти влаштували "Марш свободи". Учасники акції вимагають легалізації марихуани і щоб влада перестала ігнорувати їхні вимоги і внесла поправки в закон.

Читайте також: "Перекриємо з усіх боків": "євробляхарі" попереджають про масові акції протесту

Розпочався захід 5 червня о 12:00. Біля будівлі Верховної Ради в Києві стартував Конопляний Марш Свободи. 

Про це Інформатор повідомляє з місця подій.

Під Радою зібралися близько сотні мітингувальників. Вони тримають в руках плакати, що закликають дозволити використання марихуани в лікувальних і наукових цілях.

В Україні за зберігання канабісу для особистого вживання, якщо його кількість не перевищує п'ять грам, передбачено адміністративну відповідальність, а за шість і більше грам – вже кримінальна.

Читайте також: "Порохобот" вдарив прихильницю Зеленського кулаком в обличчя за плакат (відео)

Активісти борються за вільний доступ до конопель саме тих людей, які її потребують: при лікуванні хронічного болю, епілепсії, анорексії, посттравматичного синдрому, захворювань імунної системи, артриту і ревматизму, астми, хвороби Альцгеймера, хвороби Паркінсона, хореї Гетінгтона, герпесу, виразок, втрати ваги при СНІДі, діабетичної нейропатії, різних формах склерозу і багатьох інших важких хвороб.

Чого саме вимагають:

– забезпечити дотримання прав людини на доступ і використання ефективних лікарських засобів, в тому числі виготовлених на основі конопель;

Читайте також: Мітинг Порошенка під стадіоном: президент дебатує сам з собою і чекає на Зеленського (Трансляція)

– створити належні умови для повноцінного застосування рослин у медичній і науковій діяльності, в тому числі з метою розробки, клінічних досліджень і державної реєстрації дієвих лікарських засобів або протоколів лікування, які передбачають використання продуктів з вмістом канабіноїдів;

– врегулювати питання легального обороту (придбання, зберігання, переміщення) продуктів, що містять канабіноїди, в тому числі хворими особами, їх застосовують виключно у власних медичних цілях за призначенням лікаря і без мети збуту.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook