Станом на сьогодні, 30 квітня, коронавірус підтвердили у 21 працівника Волинської обласної клінічної лікарні. Про це під час брифінгу у Волинській облдержадміністрації повідомила заступниця голови Волинської ОДА Тетяна Щербак.

Читайте також: На Волині збільшилась кількість інфікованих COVID-19, − РБНО

Зокрема, вона зазначила, що одним з вогнищ спалаху корнавірусу стало гематологічне відділення обласної лікарні.

"Нам вдалося локалізувати це вогнище, відділення до 8 травня буде зачинено. А також було проведено дезінфекцію", – наголосила вона. 

Сьогодні серед загальної кількості хворих на коронавірус працівників обласної лікарні – 2 лікарі, 12 медичних сестер та 7 санітарок.

Наразі триває епідрослідування щодо шляхів їхнього зараження. Тож наразі невідомо, чи усі вони інфікувалися через виконання професійних обов’язків у лікарні.

Загалом, за словами Тетяни Щербак, тестування методом ПЛР провели приблизно 150 медпрацівникам обласної лікарні, які можливо могли контактувати із пацієнтами, відвідувачами чи колегами, у яких виявили коронавірус.

Читайте також: У волинському селі на коронавірус захворіла вся сім'я

Зазначимо, що на Волині, станом на 9:30 30 квітня виявлено 280 випадків захворювання на небезпечну інфекцію (за добу зафіксували 9 нових випадків).

Зафіксовано 6 летальних випадків від коронавірусної інфекції 2019-NCOV та 60 пацієнтів одужало. Хворіє 214 осіб. Кількість підозр на COVID-19 в області зросла до 1003 за добу.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook