Завідувач сектору Держекоінспекції вимагав та отримав 3 тисячі доларів США та 60 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Читайте також: Поліція затримала топ-чиновників на хабарі майже 1,5 мільйона доларів

Про це повідомляє управління захисту економіки у Волинській області на своїй сторінці у Facebook.

"Керівник одного з секторів Державної екологічної інспекції у Волинській області вимагав та отримував від суб’єктів господарювання неправомірну вигоду за вирішення різного роду питань: від непритягнення до відповідальності за порушення до сприяння у видачі дозвільних документів.

Так, під час проведення заходів щодо дотримання суб’єктів господарювання, що займаються реалізацією пального на АЗС, працівниками сектору екологічної інспекції було виявлено ряд порушень, а саме відсутність дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. За непритягнення останніх до відповідальності та вирішення питання щодо отримання необхідних дозволів завідувач сектору вимагав "винагороду" – 3 тисячі доларів США та 60 тисяч гривень. Кошти одержував у кілька етапів", – йдеться у дописі.

Також повідомляють, що сьогодні, 6 серпня, фігурант одержав від двох підприємців 50 тисяч гривень та 3 тисяч доларів США "винагороди", під час чого отримання його було затримано у Луцьку в одному із закладів харчування.

Раніше було задокументовано одержання завідувачем сектору Державної екологічної інспекції у Волинській області 10 тисяч гривень хабара.

Читайте також: Скільки, за що та з ким брала "транш" голова Гіркополонківської ОТГ Ніна Симонович (фото)

Наразі тривають невідкладні слідчі (розшукові) дії, вирішуватиметься питання щодо повідомлення посадовцю про підозру та обрання йому запобіжного заходу.

"Документування протиправної діяльності посадової особи проводилося у межах кримінального провадження, відкрито за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Під час слідства будуть встановлюватися інші особи, які також можуть бути причетні до злочину, у тому числі і працівники обласної екологічної інспекції", – йдеться у дописі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook