Закон про амністію учасників війни на Донбасі, під яку не підпадуть винні у важких злочинах, буде прийнятий Верховною радою після виборів і формування місцевих органів влади на цих територіях відповідно до українського законодавства. В законі будуть враховані особливості регіону та світовий досвід у цих питаннях. Про це заявив глава української делегації в Тристоронньої контактної групи Леонід Кравчук в інтерв'ю ТАСС, пише РБК-Україна.

Читайте також: У ТКГ назвали попередню причину смерті десантника на Донбасі

"Коли буде створена місцева влада після виборів на непідконтрольної території, буде прийнятий українським парламентом закон про амністію. Амністія до виборів нереальна", – сказав він.

Для визначення тих, хто підпадає під амністію, Кравчук допустив створення спеціальних комісій з участю місцевої влади Донбасу.

"Кожна людина буде розглядатися окремо, його вина буде доведена згідно з законом через суд. Іншого бути не може. Невинні люди не повинні постраждати", – зазначив він.

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Рєзніков заявив, що амністія не буде застосовуватися до осіб, які причетні до авіакатастрофи МН17 і військових злочинів в ході війни на Донбасі.

Крім того, раніше Він заявив, що амністія на Донбасі буде вводитися виходячи зі ступеня тяжкості злочинів. Невизначеним залишається питання організації самої процедури.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook