Дюймовочки  з Волині Дарина та Богдана збираються до школи, і поки є трохи часу, беруться до свого найулюбленішого заняття – майструють паперові квіти. Дівчатка, яким уже по 16, пересуваються на милицях, а до 6−го класу їх узагалі носили на руках.

Читайте також: Мамі волинського бійця терміново потрібні гроші на лікування

Обоє дівчаток народилося із рідкісною вродженою хворобою – незавершений остеогенез. У народі її ще називають кришталевою – за такою гарною назвою ховається багато болю, викривлені кістки та часті переломи, пише ТСН.

"З десяток і більше. В одної і другої бувало так, що одна поламає ніжку, то друга плаче – вона як відчуває той біль сестрички", − каже мама дівчаток Ніна Струк.

Самі ж дівчатка, хоч їм і важко ходити, на місці не всидять – то майструють квіти, то куховарять. Найбільше, розповідають, люблять запікати картоплю.

"Ми двоє обрізуєм, я буду різати, Богдана буде готувати все, що потрібно, і потім ми разом вставляємо в духовку", − кажуть вони. Цього року сестри закінчують школу, хочуть стами кравчинями, але поки ця мрія нездійсненна.

"Найперше зібрати кошти, і щоб лікарі успішно зробили операції, щоб після операції ми могли ходити без милиць", − кажуть сестрички Струк.

Здійснити мрію дівчаток погодилися німецькі лікарі. Аби вирівняти кістки, кожній з близнючок треба перенести по чотири операції. "Оперативне лікування дає можливість усунути ті деформації. Якщо вони досягли такого віку, вірогідність позитивного наслідку, позитивного результату якраз вища", − каже лікар−ортопед Володимир Гітуляр. Однак сума у 160 тисяч євро, яку озвучили навесні у Німеччині, родину просто ошелешила. "Я як вийшла з того кабінету, кажу дівчаткам: ми не зберемо такої суми, це нереально", − каже мама.

Гроші для багатодітної родини, де працює лише тато, почали збирати усім миром. Долучилися і в школі, де навчаються 11−класниці. Тут навипередки розповідають, які вони творчі і старанні. "Люблю їх. Хочу, щоб у них все було добре. Вони такі творчі, беруть участь у різних конкурсах", − каже асистент вчителя з інклюзивного навчання Лілія Маньчик. Богданка та Даринка, аби чимшвидше зібрати гроші на операції, в інтернеті продають свої паперові квіти, і дуже мріють нарешті піти без милиць. Мама зі сльозами на очах також ділиться своєю мрією: "Щоби дітки ходили".

Допомогти цій мрії втілитися в життя може кожен – посильною пожертвою на одужання дівчаток. Кошти можна переказувати на картку ПриватБанку за номером 5168 7573 9426 4784. Номер рахунку – 26200862258741, отримувачка – мама діток Струк Ніна Іванівна.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook