У суботу, 23 січня, у десятках міст Росії відбулися акції на підтримку заарештованого опозиціонера Олексія Навального. Хода перетворилася на криваві сутички. До відділків поліції, за даними правозахисної організації ОВД−Інфо, потрапили понад дві тисячі осіб.

Читайте також: Вся Росія піднялася на підтримку Навального: ОМОН жорстоко б'є та затримує протестувальників (фото, відео)

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

До автозаків пакували навіть журналістів та дітей. Серед затриманих опинилася також дружина опозиціонера Юлія Навальна, яку згодом відпустили.

Найбільші акції відбувалися в Петербурзі та Москві. Там, за різними оцінками, зібралося до 40 тисяч людей. Серед головних гасел лунало: "Свободу Навальному!", "Я не боюсь!" та "Путін − крадій". Аби завадити протестам, на вулиці вивели ОМОН та Росгвардію, підтягнули бронетехніку і навіть блокували зв'язок. У якийсь момент силовики почали гамселити активістів кийками, а ті у відповідь відбивалися сніжками.

Мережею розлетілося відео з Єкатеринбурга та Москви, де протестувальники закидали снігом силовиків. В одного з ОМОНівців у столиці РФ відібрали шолом і стали грати ним у футбол.

Штаб Олексія Навального закликав вийти на акцію непокори людей від Владивостоку до Калінінграду,  а також вперше в українському, але окупованому, Сімферополі. Протест несанкціонований. Вимога проста − звільнити їхнього лідера.

Криваве побиття та сотні затримань. Так завершився сьогоднішній усеросійський протест на підтримку Олексія Навального. Акції тривали у десятках міст Росії. За даними правозахисної організації "ОВД-Інфо", до відділків потрапили понад 1600 осіб. До автозаків пакували навіть журналістів та дітей. Серед затриманих опинилася також дружина опозиціонера Юлія Навальна, яку згодом відпустили. Більше про те, як відбувалися акції у Росії − у сюжеті кореспондента "Уніан".

У Москві ОМОН діяв жорстко, використовував кийки і без зволікань вантажив протестувальників в автозаки.

Напередодні акції російські школярі влаштували масовий флешмоб в ТікТок де, не ховаючи свої обличчя, знімали портрети Путіна та заміняли їх на Навального.

Російська влада одразу попередила про відповідальність за участь в несанкціонованих акціях та можливе відрахування з вищих навчальних закладів.

"Революція" школярів та студентів в Росії не відбулась. За кільки годин центр російської столиці звільнили від протестувальників.

Читайте також: Скандальна українська блогерка, яка назвала Росію улюбленою країною, потрапила у "Миротворець"

Російська омбудсменка Анна Кузнецова заявила, що на неузгоджених акціях, за попередніми даними, затримали 300 підлітків, з них близько 70 в Москві, 30 − в Петербурзі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook