11 серпня в Білорусі розпочалася нова хвиля протестів. Близько 19:00 люди почали знову виходити на вулиці. Силовики затримують випадкових перехожих та готують засідки.

Читайте також: "Стійте до кінця за інтереси вашої країни": волинський нардеп звернувся до білорусів зі словами підтримки (відео)

Мітингувальників закликали роззосередитися і пересуватися по місту невеликими групами до 20 осіб. Про це повідомляє телеграм-канал NEXTA.

Актуальна ситуація в містах Білорусі

  • У всіх обласних центрах країни повністю зник мобільний інтернет. Білорусів просять використовувати VPN, хоча це й не завжди допомагає.

  • Також протестувальників попереджають про велику кількість озброєних силовиків на вулицях, зокрема – у Мінську. Так на вулиці Пушкінській вони, очевидно, готують засідку.

  • У білоруському місті Бобруйськ почалися масові затримання учасників протестів. Центральна частина міста заблокована. Там громадяни збирали підписи за альтернативних кандидатів.

  • Правоохоронці ввечері почали стягувати військову техніку.

  • Також повідомляється про велику кількість воєнної техніки біля штабу опозиційної кандидатки в президенти Світлани Тихановської і закликають людей туди не йти.

Читайте також: Сутички у Мінську: силовики провели жорстоку зачистку мітингувальників, є загиблі (відео 18+)

Опозиційні телеграм-канали повідомляють, що в силовиків дещо змінилась тактика. Вони ховаються в дворах будинків, де із засідок виловлюють людей.

Також групи ОМОНівців їздять навіть у машинах швидкої допомоги. Вони зупиняються біля груп людей і накидуються на них, коли ті не очікують.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook