Наступного дня після кривавого силового розгону мітингу білоруси знову вийшли на протести. Напередодні мітингарі закликали один одного краще підготовуватися, діяти злагоджено та очікувати на повторний жорсткий розгін. Підготовка була недаремною: все таки силовики знову вдалися до насилля та затримань.

Читайте також: Білорусь закрила пункти пропуску на Західній Україні

Почався мітинг у Мінську та регіонах країни о 19 годині, передає 24 канал. Люди повиходили на вулиці усе з тими ж вимогами: визнати вибори сфальсифікованими, а перемогу Лукашенка – фейковою.

Що відбувається

Мітингувальники у Мінську почали рухатися містом невеликими групами, аби розосередити увагу силовиків.

Люди вийшли на вулиці у двох районах міста – Малинівці та Серебрянці. Надалі попрямували у центр, до стели "Місто-герой".

На них там вже чекали силовики: відомо про перших затриманих і побитих. Також у телеграм-каналі NEXTA з'явилася інформація, що у хід пішли гранати: їх кидають у невелику групу людей поблизу вокзалу.

На вулиці Кальварійській, що веде до центру, мітингарі стали щільним щитом і перекрили рух автівкам.

У цьому районі чути голосні постріли та вибухи гранат. У телеграм-каналі очевидці публікують і фото повідомляють: працює військовий спецназ. Сотні людей заховалисявід нього у ТЦ "Корона": силовики застосовують сльозогінний газ, аби їх відтіснити.

Поблизу станції метро "Пушкінська" зібралися тисячі людей, які рухалися щільним натовпом із транспорантами і прапорами. Поруч із ними рухалася колона авто, водії сигналили. Зрештою вони залишили авто на вулицях, заблокувавши таким чином дорогу важкій техніці і вийшли пішою ходою до стели.

Силовики групою накинулися на чоловіка

У місті Мозир, що в Гомельській області, правоохоронці напали на чоловіка, повідомили у телеграмі NEXTA.

"Силовики натовпом жорстко б'ють одну людину", – йдеться у повідомленні.

Туди стали підтягувати силовиків у повній амуніції.

Читайте також: Вибори у Білорусі: під час акції протесту загинула одна людина

У цьому ж каналі, який активно висвітлює протести, мітингарі почали розповсюджувати заклики із тим, що цього дня потрібно краще підготуватися. Зокрема, придбати екіпіровку в будівельних і спортивних магазинах, мати невелику аптечку.

Із настроїв у соцмережах видно: люди налаштовані рішуче і не збираються залишати вулиць. Хоч і Лукашенко назвав їх "вівцями, якими керує закордон".

Влада стягла військо

Як і за день до того, Мінськ з самого ранку почала заполоняти військова техніка. Як повідомляв "Белсат", колони з міліцією і автозаки під'їжджали у місто з двох сторін, це свідчить про те, що влада знову готова до кривавого розгону мітингу.

Криваві протести в Білорусі з 9 на 10 серпня: як це було

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook