За вихідні, що пройшли (28-29 липня), на дорогах України у ДТП загинули щонайменше 16 людей.

Читайте також: З’явилось відео моменту зіткнення потяга з автобусом на Буковині

Про це свідчать дані усіх обласних управлінь поліції, які зібрала BBC News Україна.

Ще кілька десятків людей потрапили у лікарні. В останні кілька тижнів після низки гучних ДТП з великою кількістю загиблих поліція почала посилено патрулювати дороги країни. Влада ж оголосила, що почне втілювати масштабний план дій зі зменшення смертності на дорогах.

Лідером за кількістю смертей на дорогах з вечора п'ятниці 27 липня і до вечора неділі стала Львівщина. Загалом у ДТП тут загинули четверо людей, при чому двоє з них – велосипедисти.

Найгучнішим став випадок у Радехівському районі, де, як вказує поліція, п'яний водій збив 72-річну велосипедистку, яка померла на місці. За даними місцевих ЗМІ, винуватцем ДТП може бути місцевий депутат, який нібито працює лікарем.

Троє людей на вихідних загинули на Рівненщині. У Рокитнянському районі молодий хлопець вночі розбився на мотоциклі, а у Здолбунівському районі водій машини виїхав на узбіччя та на смерть збив жінку, яка йшла там з двома дітьми. Діти потрапили до лікарні.

Окрім того, зранку 29 липня на трасі Київ-Чоп у Корецькому районі області автомобіль збив на смерть пішохода, який перебігав трасу у невстановленому місці. У суботу на Донеччині загинули двоє людей. Поблизу Волновахи від зіткнення легковика з вантажівкою померли водій та пасажирка легкового автомобіля.

Читайте також: У Луцьку насмерть збили чоловіка

У Запоріжжі пізно ввечері 27 липня через порушення правил дорожнього руху зіткнулись два легковики, внаслідок чого двоє людей загинули, а одразу п'ятеро потрапили до лікарні.

На Черкащині поблизу Канева в п'ятницю ввечері подій легкового автомобіля вилетів з дороги та на швидкості врізався в дерево. Дві людини померли і ще троє потрапили до лікарні.

У Глухові на Сумщині в п'ятницю ввечері легковий автомобіль з п'яний водієм влетів у стовпа. У цій аварії загинув пасажир автомобіля.

На Полтавщині у зіткненні двох легкових автомобілів загинув водій одного з них.

В Ізюмі на Харківщині в суботу мікроавтобус наїхав на мотоцикла, від чого мотоцикліст помер на місці.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter