Харчова культура Японії – це щось унікальне. Винятковий смак, незвичайний зовнішній вигляд і мінімальна кількість калорій. Ідея надмірної ваги настільки чужа цій нації, що протягом тисячоліть вона відгодовує борців сумо і спостерігає за боями гігантів.
Не забуваємо також, що Японія – країна довгожителів. Зараз під Висхідним Сонцем проживає більше 20 тисяч осіб старше 100 років. І це не діди, а активні, життєрадісні, вони подорожують, вивчають нову мову, багато хто до цих пір працює. У чому ж секрет? У ставленні до життя і їжі.
Японська кухня – шлях до здоров'я
Розкриємо кулінарні таємниці островів. Після нашої статті або навіть під час прочитання вам напевно захочеться смачних ролів та інших японських ласощів, причому не тільки тому що це смачно, але і заради користі. Радимо не зволікати. Саме час замовити роли Одеса від Cappi. Поки дочитаєте, суші вже будуть у вас. А ми продовжуємо.
Є п'ять причин, чому японський стіл є здоровим.
1. Якісні корисні продукти.
В основі раціону середньостатистичного японця здорова їжа. Білий рис багатий білками, вітамінами і мінералами. Він сприяє клітинній регенерації. Можливо, саме це секрет довголіття японців. Крім того, клейкий рис має здатність обволікати слизову шлунка, захищаючи його від виразок. У рисі багато клітковини, а також антиоксидантів.
Риба та інші морепродукти – найцінніші джерела різних корисних речовин, головні з яких жири Омега-3 кислоти. Вони корисні для зору, шкіри, волосся, суглобів, кісток, серця і судин, шлунка і так далі.
А ще японці споживають рослинне масло замість тваринного жиру. На островах їдять морські водорості, соєві боби, тофу, васабі, багату клітковиною локшину.
2. Правильні поєднання продуктів.
Замовлення суші в Одесі дозволяє розраховувати на велику кількість інгредієнтів у страві. В Японії такого немає. На островах воліють моно-рецепти. Топовими стравами є такі, як сашимі і суші просто з рибою і рисом. Подібна їжа не перевантажує травну систему.
3. Мінімальна термічна обробка.
Японці рідко смажать і майже ніколи не запікають. Більшість страв взагалі не готують або роблять це вже за столом, як у варіанті сябу-сябу.
4. Невеликі порції.
Помірність – головне, що робить японську кухню корисною. Навіть самий здоровий раціон потребує обмеження.
5. Особливе ставлення до їжі.
Про кулінарної філософії розповімо окремо.
Суші і роли – більше, ніж просто їжа
Найважливіше для японця під час трапези – не вгамувати голод. Їжа для них – джерело задоволення, причому не тільки фізіологічного, а й естетичного. Перш ніж приступити до обіду, він насолодиться зовнішнім виглядом столу, красою сервіровки і подачі. Японський гурман не поспішає. Він відноситься до трапези з повагою і навіть повагою. Можливо, саме це головне, що робить острівну кухню такою корисною.
Хочете спробувати також максимально насолодитися японським обідом? Доставка суші Одеса від Cappi – замовте і отримаєте задоволення від смаку, користі і привабливого зовнішнього вигляду страв.
Коментарі
коментарів немає