Водойма у рекреаційній зоні «Урочище Чебені» в селі Кобче, що на Волині, не відповідає нормі за мікробіологічними показниками. На заплаві виявили перевищений показник кишкової палички.

Читайте також: У Згоранах обікрали відпочивальників

Як розповіла Суспільному Волині завідувачка Луцького міськміжрайонного відділу Марія Білоножко, щомісяця на цій рекреаційній зоні робили забір води: навесні та в червні цього року вода відповідала нормам, у липні було незначне перевищення показників із вмісту кишкових паличок.

«Фахівці Рожищенського районного лабораторного відділення зробили контроль моніторингу якості води рекреаційної зони урочища. По бактеріологічних показниках виявили, що купатися там небезпечно», – зазначила фахівчиня.

У серпні, каже завідувачка Луцького міськміжрайонного відділу, отримали результати, де індекс лактозопозитивних кишкових паличок, що є 110 тисяч в 1 дециметр кубічний (при нормі не більше 1 тисячі в 1 дециметрі кубічному).

Іншої патогенної мікрофлори в урочищі Чебені не виявили.

Про заборону купання у водоймі фахівці ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб» проінформували голову Рожищенської ТГ. Відпочивальників просять не ігнорувати заборону купання у водоймі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook